Реклама / Ads
18| 5671 |07.07.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Стиска ли му на Станишев да дърпа уши

.
Премиерът Станишев със сигурност знае поне три-четири неща, които ужасно дразнят българите. Лъжите на политиците, високомерното поведение и показното благополучие са едни от тях.
 

В последно време министри и висши чиновници се надпреварват кой по-силно да изпили нервите на и без това прегрелия средностатистически гражданин.

img_0155.jpg

Вижте какво стана в Челопечене: гръмнаха стотици, хиляди снаряди, замириса на барут, хората се паникьосаха, а държавата сякаш се дистанцира от проблема на хората. Декларациите не ги броя, защото са толкова кухи и пиарски, че повече няма накъде. Да, жертви нямаше, но заслугата не е на военните, както се опитва да ни внуши военният министър Николай Цонев. Да даде курбан и да престане с лъскането на имиджа на министерството - не му е времето. Безхаберността и некадърността в МО и Генералния щаб лъснаха по най-свирепия начин. Срам ме беше да слушам какви квалификации отправяха мнозина в тези смутни дни по адрес на ген. Златан Стойков, шеф на ГЩ. Всеки, който е имал неблагоразумието да се заслуша в думите му, е получил облъчване поне колкото от средна авария в „Козлодуй". За външният му вид да не говорим, макар че за длъжността, която кой знае защо заема и това има значение... Изключете телевизора - това послание излъчва всяка поява на сегашния шеф на Генщаба. Въобще, като гледа човек изявите на част от генералитета през последната седмица, му идва да се кръсти и моли да не ни сполети нещо по от това в Челопечене... Колкото до министъра, той очевидно е готов храбро да влиза в района на пожара, но това като че ли би му отивало повече, ако е все още капитан и чака повишение. img_8514.jpg
 снимки Вяра Йовева

Особено дразнещо е поведението на вицепремиерът Емел Етем, което вече е традиция, с която никой не иска да свиква. Опитите й да открива вина у всички други, но не и у себе си, граничи с патологичното нахалство. Няма да е излишно, ако медийните съветници на Станишев поровят из форумите в интернет и да му направят микс от мнения за неговия вицепремиер. Защото това е реалното мнение за госпожата, а не това, което лицемерно се демонстрира из коридорите на властта и по светски събития. Освен това, крайно време е шофьорът й да сложи в багажника чифт маратонки или ботуши, които тя да обува, когато се появява в района на събитието, колкото и рядко да е това.

Като капак на всичко бе изявата на социалната министърка Масларова в Кюстендил. Според в. „Струма" тя се появила за пиарско мероприятие - кръщавката на някакво дете, в „Бентли", чиято цена надхвърля 200 000 евро. Хората я одумвали раздразнени, според вестника. Масларова обаче отрича да е била в луксозната кола, дори не била чувала за марката „Бентли". Отишла с „мижавото" служебно БМВ, горката. Може и да е права, но хората трудно ще и повярват, тъй като преди време тя се движеше окичена с брилянти и скъпи накити като коледна елха. Един вестник дори я беше снимал с маркови пътъчки за над 1000 лева. stasnishev80.jpg

Вероятно премиерът Станишев е зает с къде-къде по-важни неща като сложните отношения с президента Първанов, заръките на Буш и очакваното идване на Кондолиза Райс. Но не бива да са му безразлични посланията, които хора от кабинета и около него разнасят из държавата. Некадърност, съчетана с високомерие, е нещо като некъпан пътник в рейса, напръскал се яко с дезодорант.

 

Допреди два месеца Румен Петков виртуозно ни пилеше нервите. Славо Богу, успяха да го убедят да си ходи. Наглото поведение обаче сякаш е заразило и други негови колеги. Ако Станишев не открие някаква ваксина срещу тази болест, рискува сам да прихване от болестта. Освен ако не го държат в локомотива само за пред зрителите, а в действителност друг да кара влака... Отдавна се говори, че е именно така, но той може да опровергае твърденията, ако иска и ако му стиска, което са две различни неща.

Красимир Петров

 

Това е гласът на народа. Можете и вие да изразите своето мнение. Без цензура. Може управляващите да не си взимат поука, но е сигурно, че четат писанията ни. Нека им кажем, как изглеждат в общественото огледало, а не в огледалото на властта. Това са два различни свята.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5585 |02.07.2008 Профанизирането, пълното опростачване на медиите . 2| 5830 |26.06.2008 Рибарят и златната пираня . 3| 5330 |25.06.2008 Влязохме в сезона на енергийните секири . 16| 5329 |22.06.2008 В преследване на мита за истината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads