Реклама / Ads
4| 4333 |10.03.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Стоянова: Ефективността на регулатор и медии не идва от централизацията на дейността им

.
Мария Стоянова
Ефективността на регулаторите и обществените медии не произтича от централизация на дейността им, каза, цитирана от Фокус Мария Стоянова, член на Съвета за електронни медии, във връзка съвместното заседание на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения и Комисията по култура и медии, на което ще се проведе дискусия на тема: „Ролята и мястото на регулаторните органи и обществените медии и възможността за промяна на тяхната дейност в обществен интерес”.
 
„Високо оценявам всяко желание от страна на законодателя за дискусия и обмяна на мисли, така че работата и на нас надзорниците, а и на обществените медии да стане още по-ефективна, както за обществото, така и за целия сектор. Форматът на срещата обаче едва ли ще позволи задълбочен разговор по наболели въпроси. Освен това не знаем, какво точно се очаква да дискутираме. До нас не са достигнали документи за обсъждане, нито дневен ред. Въпросът за сливания, обединения или преструктурирания не стои пред мен като член на медийния надзор”, посочи Мария Стоянова.

По думите ѝ, такива планове категорично не се вписват в европейския дневен ред, а още по-малко в нашия трудов процес. „Миналата седмица, като официален представител на България, участвах в заседание на групата на европейските медийни регулатори, ЕРГА. ЕК ни информира, че само след два месеца, т.е. през юни, комисар Гюнтер Йотингер ще представи обновената директива за аудиовизуалния сектор. СЕМ активно участва в изработването на адекватни за технологичната среда текстове”, коментира Стоянова. Според нея, независимостта на регулаторите, прозрачността при назначаването, компетентността на персонала и достатъчния финансов ресурс, са само част от предстоящите промени. „Защитата на децата от неподходящо съдържание е другият фокус на внимание”, обясни Стоянова. „Иначе, в регулатора ни предстои изключително важна дейност по избор на генерални директори на двете обществени медии. Те се очакват не само от работещите в тях, но и от целия сектор”, допълни още тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4758 |09.03.2016 Илия Илиев: Ако трябва, ще полежа, обмислям да напусна парламента . 58| 10623 |08.03.2016 Само във Фрог: Румен Петков, Вальо Златев и царя водят Неофит в Москва . 34| 11640 |07.03.2016 Парамов пред Фрог: Надминахме Остап Бендер с избора на фирма „Аликс Партнърс” . 4| 4467 |07.03.2016 Еколози и бизнес в поредна среща за бъдещето на Банско

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads