Реклама / Ads
8| 9321 |15.10.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Свидетел по делото „Октопод”: Бях заплашван, че ще разчленят семейството ми

.
Подсъдимият Алексей Петров
Заплашван от подсъдими по делото „Октопод” бе разпитан на днешното заседание по процеса, което приключи преди минути, предаде репортер на Фрог нюз. Николай Динков и роднините му бяха принудително доведени в съда да свидетелстват по делото, тъй като не се отзоваха на повиквателната през септември. Сред разпитаните днес бе и експертът по борба с тероризма Боян Чуков, който е работил в „Лев корпорация” АД.
 

Бившият полицай Николай Динков разказа пред съда, че вземал кредити от свои колеги , които са висши ченгета. Парите му трябвали за покупка на автомобили „Шкода” за своята таксиметрова  компания. В един момент униформеният Венцислав Георгиев сложил лихва на дадения от него заем и Динков престанал да обслужва задълженията си към него. От това последвала среща с подсъдимите Янко Попов и Марчело Джотолов в хотел „Балкан” в Плевен. „На вратата на хотела бях обискиран”, спомня си Динков. Той бил доведен при хората на Алексей Петров от криминалното лице Красимир Гулянски, уточнява свидетелят. Бил му поставен срок до края на месеца да се издължи на колегите си, дали му пари. Динков помолил за отсрочка, тъй като не било по силите му да се разплати за толкова кратко време.

 

От притеснение след срещата в хотел „Балкан” бившият полицай влязъл по спешност в болница с диагноза исхемичен инсулт. По думите му, докато бил на системи, човек на Попов и Джотолов го посещавал и му е напомнял за паричните му борчове.

Динков избягал от болницата, за да замине за чужбина. Отишъл в Телесе, Италия. Със себе си взел и семейството си.  Един ден обаче му се обадил Попов, за да му припомни за уговорката: „Каза ми, че се намира на 60 км от Наполи и ще дойдат всеки момент”.

Динков твърди, че Янко Попов и Марчело Джотолов са го заплашвали, че ще разчленят семейството му, а сестра му щели да изпратят на Околовръстното за проститутка. „Заплашиха ме още, че жена ми и детето ми ще бъдат продадени на украинците”.

Полицаят Венцислав Георгиев, дал му пари, също го заплашвал: „Ще си дам записа на заповед на мутри и ще те очистя”.

 

След като бил разкрит в Италия, Динков се прибрал у дома. Началникът на полицията Марио Тодоров вместо да му окаже съдействие, го скастрил: „Каквото си надробил, ще сърбаш”. Николай Николов от БОП посетил тъста му и също предупредил, зет му сам да си оправи кашата.

 

Междувременно бил похитен братът на съпругата на Динков. „Отишли са на работното му място, после в жилището ми и в кухнята са скачали върху тялото му. Взели са му ключовете на колата и апартамента”, разказва Динков.

 

Заради продължилите до късно разпити на свидетелите роднините на полицая ще бъдат изслушани на 17 ноември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5295 |15.10.2014 Димитър Иванов вещае: Бойко премиер с РБ, ПФ или АБВ . 22| 7201 |15.10.2014 Парамов: Цонев да пише закон за КТБ е като Хитлер - за спасяване на евреите . 21| 8816 |14.10.2014 Адв. Екимджиев пред Фрог: Властта на Борисов във ВСС отслабва със съдебните реформи . 10| 4928 |14.10.2014 Дикме: Условие на ДПС към ГЕРБ - да не закача кадрите им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads