Реклама / Ads
8| 26171 |14.10.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Татяна Дончева: На власт е костюмираният и парфюмиран ъндърграунд

.
Татяна Дончева Източник: БГНЕС
МВР има един проблем - да не се обижда Младен Маринов като вътрешен министър. От 2005-2006 г. агентуристите и криминалистите бяха изтикани на задни места. И сега системата се ръководи от охранителите. Но те няма да свършат работа. Това заяви Татяна Дончева.
 

Тя коментира и убийството на Виктория Маринова: Служителите на МВР в общи линии се справиха. Явно школата на Ваньо Танов работи. Самият той би го направил по-бързо, каза още тя. Безумната реакция на европейските политици не се нуждае от коментар. И какво се получи след реакцията на Борисов със западните посланици - нищо и половина. Един дол дренки. Още първия ден Борисов трябваше да каже, да оставят разследващите да си свършат работата, посочи Дончева пред Евроком.

 

От сутринта до вечерта българите имат поводи да акумулират гняв. И това избива в агресия. Който и да управлява държавата, това трябва да го отпуши. И този случай може да е капката, която прелива чашата. И започва да се чупи, безчинства. Това не води до решение, но става факт. Освен за хора, които ги галят по козината, обобщи българската картинка лидерът на Движение-21.

 

Ще излиза книга за Борисов, в която ще се казва, че Бойко ще управлява още 20 години. Има разлика с Иван Костов, той не разчиташе на ъндърграунда да остане на власт. Той ходеше на избори. Сега ъндърграундът е на власт - едната част срещу другата част. Те са влиятелни хора. Вадиш обществените поръчки - кой взел плажа на Слънчев бряг, кой взел ТЕЦ, ЧЕЗ, Гинки-Минки и т.н., заяви тя.

 

България е в тежка ситуация, защото изборите не са изход. Това е положението. Ти имаш власт в ръцете на един лустросан, костюмиран, парфюмиран ъндърграунд, категорична бе Дончева.

 

Аз така знам- Младен Маринов е бил гард на Мето Илиенски. Последният има и още помощници.  Когато разкриват тази работа, ги освобождават. След което с протекциите на тъста си Камен Пенков Светлозар Лазаров отива в НСС. И става главен секретар по времето на Орешарски, а Камен Пенков бе зам.-министър. И може ли шеф на охраната да стигне до тези висоти? Изведнъж Лазаров се появява като главен секретар на Цветлин Йовчев. И това завърши с акция на баретите в Лясковец.  И когато се оказа, че трябва да идва нова власт, Борисов отказа да го смени. И сега пак излиза на преден план за главен секретар,  припомни Дончева.

 

Имам познати в баретния отряд, които са ми казвали, че Маринов е бил охрана на Мето Илиенски. И Борисов знае това, но той е над тия неща. Няма натрапване. Това са хора от едно и също котило. Към тая работа ще присъедините Библиотекарите и Цветлин Йовчев, който също се оказа изключително подходящ за днешното и вчерашното време, каза още тя.

 

Сотир Цацаров е към края на мандата си. Той обслужваше кръга  #КОЙ, но няма думата по това, кой да е главен секретар, смята Татяна Дончева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5465 |13.10.2018 ”Репортери без граници”: Властта да гарантира сигурността на колегите на Виктория Маринова . 15| 11017 |12.10.2018 Харалан Александров: Борисов си върна властта, като се скара, майстор е на пируети . 6| 6794 |10.09.2018 Ченалова: „Всички са маскари“, основната им цел е да останат на власт . 15| 18504 |04.09.2018 Само във Фрог: Дадоха задача на полицията да тормози хората, ангажирани с протести срещу властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads