Реклама / Ads
2| 5792 |25.11.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Татяна Кристи: Отворено писмо към сегашните, миналите и бъдещи Мис Българии

.
Татяна Кристи
Клети момичета, пиша тези редове, защото ви съжалявам. Наблюдавам българските конкурси за красота от време на време с това неловко чувство, каквото съм имала, когато двойкаджиите-- най-тъпите в класа-- ги викат на дъската в училище да се произнесат.
 

 А те няма какво да кажат, защото са доста тъпи (както повечето от вас –състезателките по красота).Това, което искам да кажа е, че красотата е доста лично нещо, нещо което не се афишира, нещо, което човек носи вътрешно (и/или) външно и колкото по-неафиширано е то, толкова е по-ценно за околните. Не, не казвам, че не трябва да се качвате по подиумите и че не трябва да показвате красотата си. Но много е важно как я показвате и какво има зад нея (ако въобще има нещо!)

 

Със сигурност красотата не е да си тъп.

Да, ще има мъже, които ще ви обърнат внимание, когато сте на 20 години, заради външността ви, но ви гарантирам, ако разчитате само на нея, няма да е за дълго. Най-сексапилното в една жена е интелектът. Не съм го казала аз, а много мъже столетия преди мен. И ако сте достатъчно умни, бихте го разбрали достатъчно рано.

 

Но да се върнем към визията ви на миски – не знам кой вие е внушил, че да се блъскате с филъри на млади години е секси?! Това трябва да е някой комплексар, който трябва да е закърмен с долнопробни порно филми с гумени кукли! Няма нищо по-красиво от естествената младост! Защо се обезобразявате и настоявате да изглеждате с десетилетия по-стари заради безумните си козметични намеси?! Приятно ли ви е хората да се обръщат като ви видят и да се подхилкват тихичко за това, че приличате на надуваеми кукли от секс шопа? Защото вие наистина приличате на точно това!

 

Да, надутите ви джуки не са секси. Не го казвам аз, а го казват мъжете, които чувам да ви коментират, когато минавате покрай тях. И когато решите да ставате миски с целия си чалгарски силиконов блясък на отгледалата ви чалгарщина, помислете си, че има и живот след като навършите 30 години… след 40 и след 50. О да! Помислете си накъде ще тръгнете. Quo Vadis? Най-голямата ви фатална грешка ще бъде, ако разчитате на някой, който обича тийнейджърски силиконови цици, да ви издържа до края на живота ви! Забравете го този филм! Никой не живее заради цици или силиконови устни. За това си има платени услуги на повикване! Помислете вие какво можете да предложите освен напомпани джуки!

 

И да се върна към настоящата Мис България.

Изгледах едно интервю с нея, за да имам пълна картина за коментарите си. Ужаси ме, че е „журналистически“ кадър. Бакалавър. Който говори на нивото на третокласник. Много искала „да се занимава с важни теми, ама да не са политика.“ Въй!

 

Моме, ти какво правиш в журналистиката, бе, ако не искаш да се занимаваш с политика?! Има си курсове по козметика за тази работа! Искала да се занимава с чистия въздух, ама не искала да се занимава с политика! Кой ви учи вас в Унъсъсъто не знам! Ама по-добре е да води кулинарни курсове. Както и да е. Не очаквам настоящата мис
България да разбере какво казвам, но се надявам бъдещите аспирантки за тази титла да разберат.

 

А най-вече да разберат кой е журито на подобни конкурси, за да не ходят да се унижават пред сульо и пульо. Не си заслужава!

 

Журналистът Татяна Кристи, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7844 |14.08.2019 Татяна Кристи: Настръхват косите от опорните точки на Гешев, протести до дупка . 9| 12950 |01.06.2019 Десислава Иванчева иска право на отговор от бТВ заради изказване на Татяна Дончева . 13| 16454 |11.03.2019 Татяна Дончева: Подхвърлят на гладните като парче месо олигарси . 6| 18613 |05.02.2019 Татяна Дончева: Само гугутки вярват, че репресиите на специализираните органи не ги засягат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads