Реклама / Ads
13| 9231 |15.01.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Трифонов за новия екоминистър Ревизоро: Ей, Богу!

.
“Та какво ревизорско имаше в този развейпрах? Нищо нямаше!”, Н. Гогол, “Ревизор”. С тези думи и доста пиперлив коментар избухна шоуменът Слави Трифонов по повод новите назначения в Министерството на околната среда и водите.
 

Емил Димитров беше избран от депутатите днес и със 111 гласа “за” (почти на магия), Ревизоро стана министър.

 

Има сериозни основания да се смята, че новият министър на екологията е като стария - работи предимно в интерес на частни интереси, а не в полза на обществения интерес, продължи още Трифонов и даде още един цитат от произведението на Гогол.

 

Търговците казват: “Ей богу! Такъв градоначалник не е имало, ни ще има. Щом го видиш отдалеч, всичко изпокриваш в дюкяна. И то да речеш, че някакви деликатности, всякакъв боклук прибира: сушени сливи, дето по седем години лежат в качето, та и слугата няма да ги яде, той и там ще загребе с шепата.”






Със следващия цитат от “Ревизор” искам да напомня на новия министър, че не бива да се мисли за много голям. Да не се самозабравя пред по-големите, които са го избрали. Цитат номер четири:


“Какво си направил с търговеца Черняев, а? Дал ти за мундир два аршина сукно, а ти си задигнал целия топ! Внимавай! Малък е чинът ти за цял топ!”

Спирам с цитирането на класиците.


Но не мога да не отбележа нещо друго - днес, по случай избора на новия министър, имаше празнично изпускане на серен диоксид във въздуха на град Перник.


Абе, какво искате да направите? Да уморите хората в Перник ли? Каква е целта?
Няма хора в Перник - няма водна криза.


Какво? Днес серен диоксид в Перник, а утре да се готвят Ботевград, Ловеч, Добрич и останалите градове с водна криза. Така ли?

 

Ще завърша с класика. Според мен, новият министър на екологията е кръстен на комедията на Гогол “Ревизор”, а този, който го предлага за министър, е кръстен на романа на Достоевски - “Идиот”.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5491 |22.07.2019 Новият шеф на ДФЗ: От 23-ма шефове на дирекции 20 са в болнични . 40| 15777 |29.03.2019 ”Новият Цветанов” с първа антиизява - корупцията не била евротема. Айде, бе... . 7| 10108 |14.01.2019 Слави Трифонов: Сцената в Пловдив не струва 2 милиона . 11| 8620 |06.11.2018 Слави Трифонов дава кола на омбудсмана, отнета от министър Горанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads