Реклама / Ads
12| 6323 |22.11.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Цацаров стартира проверка срещу Горанов заради жилището, дадено му от Домусчиев

.
Сотир Цацаров
Главният прокурор не е безконтролен. За него се носят всякакви легенди. Контролира го ВСС, парламентът и съдът. Всеки прокурор може да ми повдигне обвинение. Това не изглежда логично. Тезата на ЕК е, че трябва да се работи, за да се създаде независим начин за повдигане на обвинение на тримата големи. В момента такъв механизъм има, но той не съдържа необходимите гаранции. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров в „Шоуто на Слави“.
 

По време на моят мандат са обвинени министри и зам.-министри. Всеки министър-председател прехвърля отговорността назад. Това е удобно. Ако го прави, за мен ще е добре да го прехвърля още по-назад по време на приватизацията. Но няма да го направя.  Ще има обвинени още висши политици. Но присъдата не е на прокуратурата. Преди месец имаше 4-годишна присъда за зам.-министър.

 

Главният прокурор не е главния войн. Това води до личностни изменения, а те са вредни. Вие зададохте въпроса КОЙ. И аз казвам-всички. Филчев каза, че без оперативните служби, прокуратурата е само едно деловодство. За добро разследване и е необходимо точни и ясни оперативни данни. На първо място това са МВР и ДАНС. Прокуратурата не разкрива престъпления.

 

Не зная, че  финансовият министър Владислав Горанов  6 години живее в жилище дадено му от бизнесмен /бел. на ред.  Кирил Домусчиев/.  На базата на това още утре ще стартира проверка срещу министър Горанов.  Аз съм казал на правосъдния министър, че белезниците на краката са абсолютно излишни на Десислава Иванчева.

 

Доколкото си спомням, твърденията, че съм получавал 100 000 лева от Цветан Василев, бяха разпространени в една медия. Форматът е добър, за да мога да отговоря. Ако е давал 100 000 евро на месец, те не са достигали до мен. Нито евро от тях.

Разкриването на едно убийство е сложно. То е работа на МВР. Прокуратурата разследва и обвинява, но не разкрива. Напредък по разследването на убийството на Иво Стаменов няма.

 

За оградата имаше сигнал, подписан от Елена Йончева. Бе възложена проверка на АДФИ и ДАНС. Завърши с обемен доклад с трите сектора на оградата. В ДАНС стигат до извода, че стойностите са необосновано завишени. Плащано е на далеч по-висока цена от реалната. В Спецпрокуратурата се образува досъдебно производство. В момента на три области работи експертиза. Ако се потвърди експертизата, ще има обвинени министри и областни управители.

 

В обществото има глад за справедливост. С ясното съзнание съм, че главният прокурор концентрира всички надежди. Няма главен прокурор, който може с магическа служба да оправи нещата. Пред него има служби, след него има съд. Не съм всесилен.

 

Няма оправдателна присъда, която да не се протестира от прокуратурата. Решението е на съда. Ние го уважаваме и толкова. Никога не съм свързвал, че арестите на  Баневи, Стайкови и Арабаджиеви са насочени към избори. Тези хора в продължение на години им е било позволено да приватизират и да унищожат в своя полза това, което са получили. Реализирали са огромни незаконни доходи. За първи път от много време видях годни разработки. Защо това не е било правено в миналото, трябва да ви отговори някой друг. Записите за министър-председателя са заварено положение.

 

Не се чувствам личен прокурор на Бойко Борисов. Нямаше да ме изберат за втори мандат. Над 80 на сто от хората нямат понятие за работата на съдебната система. За това хората свързват всички очаквания за справедливост и възмездие във фигурата на главния прокурор.

 

От много време варненската прокуратура не е имала отдавна дело за корупция. Това е доказателство, че не съм всесилен. Не се страхувам от закона „Магнитски“. Това е поредният пропаганден балон. Ако трябва ще ви го повторя още веднъж. 

Във всяко стадо си има черни овце. Вместо да вършат прокурорска работа, вършат нещо различно. За съжаление такова е положението и в съда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5917 |08.11.2018 Весислава Танчева: Шестте имунитета, искани от Цацаров, са като за булка на сватба . 2| 5226 |31.10.2018 Експерти: Пълна проверка на имуществото на политици, магистрати и олигарси . 20| 23815 |26.10.2018 Наглост! Стартира нова репресия срещу висшия държавен служител, осветлил безобразията в администрацията . 4| 8600 |05.09.2018 Илиан Василев: Гешев излезе на първа линия, за да направи заслон на Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads