Реклама / Ads
8| 8564 |03.04.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Цв. Василев за ”мегаделото”: ОПГ е не на подсъдимата скамейка, а свидетелят Лазов и обвинителите

.
Цветан Василев
Има организирана престъпна група /ОПГ/, но не на подсъдимата скамейка, а тази която е повдигнала обвиненията и Бисер Лазов Ще се разбере колко убедителен е този обвинителен акт, който се базира на показанията на този човек.
 

Това каза Цветан Василев от Белград в "Честно казано с Люба Кулезич" по телевизия Евроком, коментирайки ”мегаделото” срещу него в София, показанията на главния свидетел Бисер Лазов и обвинителите в съда.

 

Радвам се, че с началото на т.н. "мегадело" и най-предубедените имаха възможност да се запознаят какъв типаж е главният свидетел на прокуратурата - лабилен и ориентиран към криминогенни действия, каза още той.

 

Случаят с Калоян Петров е малка част от неговите престъпления извършени не само след затваряне на банката и но и след това. Той е натоварен да съдейства на организаторите на разграбването на активите на банката. Той не просто е изнудвал тези фирми, просто е отклонил средства на тези фирми, дължими на банката като собствени инвестиции.


Бисер Лазов е бил в кухнята на нещата, бил е в час изцяло какво се случва. Трябва да опровергая, че е променил мнението си по отношение на мене във Виена приз юни 2014. Той е започнал да работи под контрола на Пеевски още през 2013. Щурмът срещу КТБ е започнал преди това. Ако не предадеш Василев - има тояга, ако предадеш - има морков и то голям морков, обясни Василев случилото се преди години.

 

Те отказват да плащат кредити си и плащат на Бисер Лазов. Ако се видят управителните тела на тези фирми, ще се види, че там са хора свидетели против мене. И става ясно, защо не са си връщали кредитите, посочи банкерът, отговаряйки на въпрос, къде са отивали кредитите на някои дружества.


Той коментира и участта на подсъдимите по т.н. "мегадело": Не са пет а по-скоро са осем подсъдимите, единият е в арест в Англия - със скалъпени обвинения, които тези хора не са извършили. За да бъдат доказани тези обвинение са направени фалшификации на документи, доказани от графологични експертизи И това е престъпна група - да обвиняваш невинни хора. С това ни занимава специализираният съд, който има нещо общо с Народния съд на 9 септември. Това е един трибунал.  Рано или късно съдии и прокурори замесени в тази мерзост, трябва да седнат на подсъдимата скамейка, категоричен бе Василев.

 

Може би вече е редактирана присъдата - моята и на моите подсъдими. Искам да успокоя и Гешев и поръчителите от прокуратурата, че преди да чуят нашата присъда, те ще чуят тяхната. Решението на Интерпол за премахване на червените бюлетини на моята съпруга и дъщеря е оглушителна плесница за тях. Гешев и Цацаров трябваше да са си подали оставката.

 

Той отговори и на въпрос дали ще бъде премахната червената бюлетина на интерпол за самия него: Тя е в процес на решение, защото от България всеки ден пращат нови пасквили и по отношение "мегаделото". Това е памфлет съшит с бели конци, в което няма нито едно престъпление, посочи той.

 

Във времената на повсъвместна лъжа казването на истината е екстремизъм. Може би и аз съм екстремист. Но ще продължа да бъда. Трябва да похваля г-н Гешев, че покрай многобройните си изяви каза, че "Дунарит" струва 360 млн. лв. Не знам колко струва, но бих попитал колко струва Виваком, който бе под контрола на КТБ, колко струва Петрол, колко струват Авионамс, Костенец, Телиш, Техномаркет..., завърши с въпроси банкерът Цветан Василев.






 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 12470 |29.03.2019 Илиян Василев: Компромат срещу Пламен Георгиев са действията му . 23| 20619 |24.03.2019 Емил Василев: Цецо не може да обясни как от милиционер е станал милионер . 10| 6708 |05.03.2019 Илиян Василев: България погрешно се фокусира в руския газ като единствена опция . 8| 12713 |20.01.2019 Илиан Василев: Гешев ще е главен прокурор, ако се справи с Дунарит за ”домашно”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads