Реклама / Ads
13| 8413 |09.02.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Цвета Кирилова предлага: Вместо аборти, спирала!

.
Цвета Кирилова
Вместо предложението държавата да заплаща абортите на необразовани жени, които не възприемат и не осъзнават отговорностите и последиците при отглеждане на деца, в ситуацията, когато жената е с нисък или никакъв образователен ценз, с влошен социален и финансов статус, да се възприеме предложението на жените да се поставя спирала.
 

В случай, че семейният или индивидуалният бюджет на "самотната" майка, иначе забременяла и родила 15 деца от самота и скука, не позволява разумното отглеждане на децата, извън прага на бедността, то държавата да покрива разходите за поставянето на вътрематочна контрацепция.

 

Нужно е да се провежда масирана информационна кампания за последиците от безотговорното раждане на деца. Държавата не е дойна крава и парите, с които се дотират социалните придобивки и помощи не падат от небето, а идват от портфейла на данъкоплатците. Всеки лев не е анонимен в публичния бюджет и някой персонално го произвежда. Един родител трябва да е наясно колко отговорен е моментът при появата на едно дете и, че то не може да бъде оставено на произвола. Родителят, освен за неговото оглеждане, се грижи за неговото израстване, възпитание и образование, за неговото бъдеще. Всичко това в този дълъг и сложен процес е обвързано с непрекъснато участие на образованите родители, със сериозна финансова аргументация.

 

Безотговорното многочислено раждане от деца и от необразовани родители на деца води до една силно вредна тенденция, която на края не предполага нищо добро. Имаме пресен пример последните години. Няма как едно необразовано дете или родител, при което отсъства елементарна представа за носене на отговорност в живота, да е наясно кой ще отглежда детето му, след като то/той не може и не е в състояние да бъде осъзнат родител.

 

Това дете, станало майка, по никакъв начин не може да възпита образовано и ученолюбиво дете по простата причина, че методите на възпитание и подходите към новороденото са примитивни. Раждането от дете или пълнолетна на 10 - 15 деца води до невъзможност за справяне с финансовите и социални потребности на децата. Това кара същата да ги хвърли в ръцете на държавата, както обичат да правят, но както поясних парите в държавата не са анонимни, тоест отглеждането в социални домове на безотговорно родени деца е изгодно за бюджета на родилата ги, но не и за данъкоплатеца. Те растат в абсолютна невъзможност да се справят с живота и са обречени на застрашаващ живота им модел на съществуване.

 

Когато една жена изостави децата си в дом, отглеждането е за сметка на работещите. В такъв случай, при подобен избор, изоставените за отглеждане деца незабавно трябва да бъдат давани за осиновяване, при ускорена процедура, без право за възпрепятстване от майката. В настоящия случай всеки опит да се осинови изоставено дете бива спъван, поради временно прибиране на децата от домовете при майката, докато изтече законно регламентирания срок, след което децата отново се изоставят в дома за отглеждане на сметка на данъкоплатеца.

 

Защо заплащането на аборти от данъкоплатците не е ефективно предложение?

 

Първо, те ще продължат също толкова безразсъдно да правят деца от самота и ще очакват държавата да плаща неограничен брой аборти. След като не е финансово осигурена, необразована и неработеща и не може да отглежда деца, то тези деца не бива да се зачеват, за да ги гледа обществото на негова сметка. Затова вместо аборти да се извършва вътрематочната контрацепция чрез поставяне на специални устройства в маточната кухина, наречени песари (или още спирали). При тази ситуация изобщо няма да се стига до аборти и поставянето на спирара ще става с информирано съгласие. Ще се избегнат отрицателните резултати в следствие на предполагаемия мащабен брой аборти, финансови и здравословни, и ще се ограничи забременаването с доброволно съгласие на всяка майка.

 

Второ, не може да се раждат деца от деца, те да достигат до 10 - 15 и всяко между 9 и 12 години да ражда ново. При практиката деца раждат деца би следвало незабавно санкциониране на родителите, осъждане на създалия детето за педофилия, задължително посещение на майката - дете на училище до 16 годишна възраст. В случай, че не посещава училище, родителите да бъдат лишавани от социални помощи, както и глобявани за недобросъвестното отношение към детето.

 

Четири пъти е скочил броят на децата, родени от деца, само за четири години. През 2013 г. непълнолетните родилки са били 836, а през 2017-а случаите вече са 3300, показват данни на Държавната агенция за закрила на детето (ДАДЗ) и Министерството на труда и социалната политика.

 

Цвета Кирилова, фейсбук

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 9901 |01.02.2019 Цвета Кирилова: Отказвам да узаконявам с гласа си простотия, престъпления и геноцид . 23| 26994 |31.10.2018 Само във Фрог: Щерката на Цветан Цветанов се уредила на работа в Световната банка при Кристалина Георгиева . 14| 12765 |31.10.2018 Тома Биков обсъждал с Ленин филм за Цецо Цветанов, а ние... . 11| 10826 |10.08.2018 Кадиев: Не лъжа, Борисов и Цветанов са били в дома на Бенчо, затова мълчат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads