Реклама / Ads
4| 8235 |16.05.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Цветан Василев: Свидетели по „КТБ“ лежат в ареста невинни заради фалшификати

.
Цветан Василев
Свидетели по делото „КТБ“ лежат месеци наред в ареста. Причината са фалшифицирани документи. Това заявява в интервю за сайта „Гласове“ банкерът Цветан Василев.
 

Тяхната надежда, казва Василев, е да успеят да използват омертата на политическите сили по отношение на КТБ. За всичко друго се говори, но за КТБ не се говори. Ако се говори нещо, то е "там е тоя", символът на лошото, на лошите практики и не знам какво си. Гнусно скроени лъжи и измами. Аз затова ги нарекох ОПГ - Спецпрокуратурата и Бисер Лазов, защото Бисер Лазов е фалшифицирал, фабрикувал документи. Едните, които са арестувани през януари момчета, заради някакви коледни бонуси, които се оказват всъщност неденоминирани левове от 98-ма година..., разказва бизнесменът, който продължава да живее в Белград.

 

Той твърди, че документите, които Лазов е предоставил на обвинението са фалшифицирани. „След три експертизи, от които две са на Института по криминология на полицията, се казва, че това не са техни подписи или ако са техни подписи, те не са подписи от 2013 г., за когато са набедени, че са били вземали тия пари. Следва искане на защитата е направена четвърта експертиза, която абсолютно отхвърля тезата на прокуратурата и на Бисер Лазов. Съдът не го приема това нещо, защото, виждате ли, управлението на процеса до съда бил на прокуратурата.

 

Самата прокуратура назначава петорна експертиза, която е готова от месец и половина, но не се появява в делото и след като не се появява, става ясно, че прокуратурата е назначила седморна експертиза. Какво означава това? Че петорната експертиза със сигурност отново потвърждава тезата на защитата, че там няма полагани подписи през 2013 г., че това е фабрикуван документ и то от главния свидетел на прокуратурата, от самата прокуратура. Това е просто набеждаване, злоупотреби, всичко. Тези хора трябва да бъдат съдени, говоря и за прокурорите, участвали в това. Но това остава скрито за всички. Защо?  

 

Василев говори и за Пеевски и за това как и придобивал медиите си. Пред съда главният свидетел Лазов заяви неотдавна, че никога не е виждал Пеевски в банката или при Василев. Твърдението му предизвика бурен смях в съдебната зала.

От последното интервю се разбира, че всъщност всичко, което е инвестирал депутатът от ДПС в медии са получени пари от КТБ или от фирми, свързани с банката.

„Пеевски никога не е влагал и 1 стотинка в неговите инвестиции, нито е вложил стотинка в придобиването на „Булгартабак“. От дейността на „Булгартабак“ е изплащал задълженията си, нито пък е инвестирал в медиите си. Да не говоря пък колко време медиите му са били финансирани и пряко, и косвено от нас. Под косвено имам предвид през реклами на фирми – клиенти на банката и прочие. Колко е бил успешен Пеевски в неговия бизнес модел? Едно от доказателствата е, че той с радост се отърва от телевизия ББТ, която уж беше придобил от Манджуков, с радост я върна в групата на ТВ7, защото нямаше как да се оправя. Сега разбирам, че щял да затваря Канал 3. Между другото Канал 3 работи почти изцяло с крадена техника на ТВ7. Всичките придобивания след „Монитор“ и „Телеграф“, в цялата тази плеяда от вестници, нито един от тези кредити не е възстановен. 

 

Василев коментира и закупуването на Нова телевизия от бизнесмена Кирил Домусчиев. „Аз мисля, че Пеевски е сложил Домусчиев да изпълнява моята роля, която аз изпълнявах в ТВ7. Някой да финансира и да обира всичките негативи. Той вече си е пакетирал медията – Вяра Анкова е ясно, че години наред беше човекът на Пеевски в БНТ, заедно с Маргарита Николова. Освен това сестричката на Зинаида Златанова – Миляна Велева. Сега очаквам и Ива Стоянова – „Въздесъщата“, да стигне до Нова телевизия и тежко му и горко на Домусчиев , просто си купи фабрика на 8 септември. 

 

 Банкерът дава и някои щрихи към портрета на Делян Пеевски, който е втори в листата на ДПС за Европарламента. „Той не е човек, лишен от качества. Той е необразован, но не е лишен от качества, това е едното. Очевидно обаче е заслужил доверието на този милиционерски център, който на практика управлява държавата, къде по-активно, къде по-неактивно от началото на прехода“. Василев не отрича, че и той има заслуга Пеевски да придобие такова влияние е пари, с каквито се слави днес.

 

„А до това, колко е силен Пеевски, аз казвам следното: Това не би трябвало да бъде допустимо в страна-членка на ЕС. За жалост, слабостите на Брюксел доведоха и до утвърждаване на позициите на Пеевски. Той е много по-силен сега, отколкото през 2014 година. Какво означава това? Ако аз и Корпоративна банка сме били основанието за тази сила, значи някой през тия четири години не само му е помогнал още повече да се задържи, но и да израсне. Ако Корпоративна банка е била с лошите практики, корупции и не знам какво си, защото тогава България от 2014 г. насам пада непрекъснато във всички класации по корупция и по индекс на свобода на медиите?

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 23228 |01.04.2019 Николай Цонев: Цветанов е източвал НОИ, докато е министерствал . 13| 10063 |31.03.2019 Как и защо КПКОНПИ ”опрости” половин милион на Цветан Цветанов . 11| 12468 |29.03.2019 Илиян Василев: Компромат срещу Пламен Георгиев са действията му . 40| 15777 |29.03.2019 ”Новият Цветанов” с първа антиизява - корупцията не била евротема. Айде, бе...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads