Реклама / Ads
18| 16156 |30.12.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Цветанов, освен с лъжите, с какво друго си известен?

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
Веднага след Нова година Цветан Цветанов щял да постъпи в клиника, за да лекува някои зависимости. На първо място това били зависимостта му от лъжи и на второ - от зависимост към властта. Това го казал един пациент на болницата ”Св. Наум” на лекуващия лекар. Медикът обаче не му повярвал, защото бил наясно, че няма как човек да се лекува от нещо, което толкова силно желае и ползва в живота.
 
Това, разбира се, е новогодишна шега. Факт е обаче, че Цветан Цветанов е сглобил няколко изречения във Фейсбук, което е вид събитие, само по себе си.

Ето какво написал:

След залавянето през 2010 г. на групата за поръчкови уийства „Килърите“ аз и цялото ръководство на МВР понесохме много и различни атаки. Но и след третата съдебна инстанция  доживотните присъди на членовете на групата бяха потвърдени. За съжаление големи професионалисти като Калин Георгиев, Станимир Флоров и Вальо Цоновски, с които работихме по този сложен случай вече не са в системата на МВР. Въпреки това, благодаря на всички колеги, с които работихме по разбиване на групата“.

 

Това съчинил наш Цветан и си отдъхнал облекчено в очакване Господ да го дари с благоговение, според самия него напълно заслужено.

 

Няма обаче как да стане, защото в няколкото изречения има една-две истини, а всичко друго са спекуации и лъжи. Притча 12:22 от Светото писание гласи: „Голяма мерзост е пред Господ устата да изрича лъжи. Благословени са тези, които Му казват истината“.

 

Вярно е, че през 2010 г. Цветанов е вътрешен министър. Вярно е също, че утвърдени професионалисти след това бяха брутално изритани от МВР.  Е, Калин Георгиев, бивш главен секретар се оказа на топло и добре платено местенце – шеф на сигурността на банката на Цветелина Бориславова. Знаете коя е. 

 

Флоров не е в МВР, но и досега е считан за „дясната ръка“ на Цветанов по меверейските въпроси. Нещо като сив кардинал зад друг сив кардинал.  

 

С Цоновски положението е различно. Той бе изгонен от МВР, но съдът, както се очакваше, го върна. Пратиха го в девета глуха. Екипът, с който той работеше не само по „Килърите“, но и по „Октопода“, „Наглите“, „Гранити“ и др. знакови разследвания бе раформирован, а доказани професионалисти и експерти бяха изхвърлени на бунището.

 

По заповед на Делян Пеевски - твърдят хора в МВР, а самите потърпевши не само потвърждават, но изтъкват и редица доказателства за това. Борисов и Цветанов са наясно повече от всички с Дебелото кадруване в системата. Но не смеят да му противоречат, а и това положение ги устройва, защото тези хора знаят много и биха могли да разкрият много неприятни за управляващите неща.  Затова МВР и службите се напълниха с некадърници и бивши шофьори на Мето Илиенски, превърнати от посредствени бандитчета в професионални ръководители.

 

Преди време разговарях с Борисов по тази тема. Стана дума – за пореден път - за прокудените и унизените кадри и за спускането на посредствени и зависими фигуранти в сектора „Сигурност“. По едно време той ме прекъсна: Познавам тези хора и знам, че са добри полицаи, но положението е такова… Странно е, че ти си журналист и няколко пъти вече ги защитаваш, а Цветанов не е казал една дума в тяхна защита.

Точно това каза тогава Борисов. Запомнил съм думите му.  

 

Затова Цветанов трябва да не обелва дума по темата, камо ли да се хвали и да благодари на хора, които е предал.  Казва се цинизъм.

 

Ейбрахам Линкълн е казал: Можеш да лъжеш целия народ известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.


Линкълн е 16-ят президент на САЩ и е известен с прякорите Честният Ейб, Ковачът на огради, Великият освободител…

 

Цветанов, а ти с какво си известен?

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4336 |30.12.2017 Топлата Коледа намалява сметките за ток . 2| 4652 |28.12.2017 Боил Банов: Как точно на Коледа започна разрушаването на къщата на ген. Рачо Петров? . 0| 3911 |28.12.2017 Черна Коледа - 16 жертви по пътищата за 3 дни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads