Реклама / Ads
7| 6342 |03.03.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Ученичка към политиците: Млад човек трудно следва мечтите си в България

.
Валентина Георгиева Източник: botevgrad.com
Млад човек е трудно да следва мечтите си в България. Това твърди дванадесетокласничката Валя Георгиев в писмо, адресирано до правителството и президента.
 

Валя Георгиева е ученичка в 12-ти клас на ПМГ „Акад.проф.д-р Асен Златаров”, паралелка с природоматематичски профил – информационни технологии. Преди два месеца тя решава да премине в самостоятелна форма на обучение. Взема това решение, за да започне работа. Иска да помогне на семейството си и да си спести пари за абитуриентския бал, съобщава botevgrad.com.

В момента Валя живее при баща си в Перник. Има по-малки брат и сестра. Майка й е пенсионирана по болест. Гимназистката не се примирява със сегашното състояние на България, с нередностите и несправедливостта в живота

Ето и писмото на Валя Георгиева, адресирано до управниците:
 
Здравейте, скъпи политици!

Казвам се Валентина Георгиева и съм на 18 години. Искам да Ви задам няколко въпроса: Когато Вие сте били на моята възраст, било ли Ви е страх да излизате нощем по улиците??; Било ли Ви е страх, че родителите Ви няма да имат пари, за да осигурят прехрана на семейството си?; Било ли Ви е страх, че след поредните протести не се знае какво ще се случи със страната Ви и дали майка Ви и баща Ви няма да загубят работата си?


Е, аз ще ви отговоря - мен ме е страх. Всеки ден се питам дали баща ми ще може да изкара достатъчно пари, за да свържем двата края, за да посрещнем нуждите си и да платим сметките си. Всеки ден се питам дали като изляза навън няма да ми се случи нещо. Вие всички твърдите, че мислите доброто на страната ни, но дали е така??

Аз ще ви отговоря - не е така!! Ако беше така, нямаше на много хора да им се налага да работят на две места, за да се прехранват. Ако мислехте за доброто на България, нямаше образователната система да е в такова окаяно състояние. Като казвам „окаяно”, смея да твърдя, че наистина е така, защото аз съм ученичка в 12 клас и никъде другаде по света не цари такава анархия в училищата. Никъде другаде ученици не се подиграват на исторически личности, патриоти, спомогнали за освобождението на страната ни, никъде другаде ученици не си позволяват такова поведение към учителите си. Била съм свидетел как момче на 16 години посяга и нагрубява учителката си.

Според вас, скъпи управляващи, това как влияе върху имиджа на страната ни?? Дали след влизането й в Европейския съюз се промени нещо, или стана по-зле?? Дали всичко това, което се случва през последните 2-3 години, говори добре за нас и страната ни като цяло?? Момчета се избиват едно друго заради момичета, млади хора се самоубиват без причина. Обществото ни е болно както психически, така и физически.


Замислете се, скъпи управляващи, дали ни се иска да живеем в такава страна. Аз лично при първа възможност ще се махна и ще Ви кажа защо - не искам децата ми да живеят в страна, в която образованието вече не е на ниво. Учим за Вас, за депутатите, а не знаем кой е Христо Ботев, Левски и Бенковски. Не знаем кога България е била на три морета. Искам децата ми да знаят тези неща и да не се притесняват дали утре няма да избухне поредният протест, искам, когато отида в чужбина и ме попитат откъде съм, да кажа гордо „От България!”.


Нека се замислим и спрем тези неща, все пак това е нашата страна, нашата България, нека да бъде достойна както за възхищение, така и за възхвала, каквато е била векове наред!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 14820 |21.02.2014 Млада майка и синът ѝ живеят само с 35 лв. месечно . 4| 6625 |17.02.2014 Калуди Калудов към политиците: Много ме е гнус, а и много ме боли... . 1| 6327 |04.12.2013 Ученичката, критикувала Дянков в писмо, подхвана Орешарски . 2| 5801 |08.11.2013 340 хиляди млади българи нито учат, нито работят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads