Реклама / Ads
4| 11026 |08.01.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Ученичка пред Фрог: Как правят секс на 13 г., те развити ли са изобщо

.
Да започнат да използват предпазни средства, когато правят секс, бе първосигналната реакция на ученици от столично училище на въпрос от репортер на Фрог нюз как гледат на идеята на 13 години да родиш.
 
Припомняме, че последното бебе на 2014 г. и първото на 2015 г. в Пазарджик останаха сираци, след като майките им от ромски произход избягаха скоростно след раждането им. Станалата известна като майката-беглец Катя, която родила първото бебе за 2015 г. в бургаската болница и дим да я няма, станала майка за първи път едва на 13 г. Не би трябвало да се учудваме, че писателят Тери Хейс, автор на определяния за бестселър за 2014 г. "Аз съм Пилигрим", пише, че в България „...не е нужно да си гений, за да видиш, че отглеждането на сираци е единствената развиваща се индустрия на страната".

„Бих станала майка, когато завърша всичкото си образование и съм си стъпила здраво на краката”, разсъждава 15-годишната Силвия от 31 СОУ. Заедно с приятелката си Пламена и Камелия, и двете на 16 г., пушат цигари в голямото междучасие в близкия подлез, стриктно спазващи забраната за пушене в периметъра на училището. Нейните приятелки мислят за живота по сходен начин. Пламена дори обявява сериозно: „Аз не искам да имам деца!” Струва й се прекалено отговорно и сложно в нашите условия. Тя все още се чувства несигурна в собственото си развитие и отглеждането на дете й се струва свръх отговорност.

За най-шокиращия случай от обкръжението си, за който са чували 3-те приятелки, е на момиче от квартала, което родило на 18 години от баща, който е на 15 г. Тя е прекъснала образованието си засега, за да си гледа бебето, а малолетният баща продължава да ходи на училище. Имат съдействието на родителите си и не са от ромски произход, разказва Камелия.

Момичетата без стеснение признават, че на тяхната възраст е съвсем нормално да се прави вече секс. Но недоумяват как това става и на 13 г. „Те изобщо развити ли са достатъчно. Как правят секс на 13 г.?”, чуди се Пламена, но в последствие се сеща, че има приятелка, която е правила секс на 14 г. за първи път.

Стоян и Кирил са на 17 и 16 години и не могат да повярват „какъв им е проблема на тези, за предпазни мерки не са ли чували”. И двете момчета водят вече полов живот и раказват, че и родителите им са наясно, подкрепят ги и „отдавна са си говорили вече”. На момчетата им е рано да стават бащи и не са се замисляли кога искат да създават семейство. „Първо да избутаме срока, пък тогава ще му мислим”, майтапи се Кирил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7085 |07.01.2015 Адв. Симеонов пред Фрог: Демонстрация на сила е вземането на картините . 0| 5972 |05.01.2015 Д-р Димитров за Фрог: Детските хирурзи в страната са нищожно малко . 6| 7558 |23.12.2014 Минчо Христов за Фрог: На депутатите ще им е нужна застраховка "бой" . 15| 7613 |17.12.2014 Отец Никанор пред Фрог: Има масони в църквата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads