Реклама / Ads
20| 24927 |30.03.2018 НАРОДЕН ГЛАС

С уважение към пагона! Предложен за уволнение полицейски шеф ще оглави ОДМВР-Добрич

.
Никола Панчев
Предложен за уволнение полицейски шеф тези дни ще оглави полицията в Добрич, съобщиха за Фрог източници от МВР. Става дума за бившия началник на охранителна полиция в столичното Първо районно Никола Панчев. Името му скандално изплува през 2015 година, след като се разбра, че вместо да му бъде наложено тежкото наказание, ченгето получи повишение с преместване във Варна.
 

Никола Панчев и директорът на ОДМВР-Варна Даниел Пашов бяха замесени в случая от април 2014 г, когато момиче и момче се оплакаха от полицейско насилие, а служители на столичното Първо РПУ ги обвиниха в хулиганство, твърдейки, че момичето – Александра Стоилова, се е нахвърлила върху полицай и е скъсала униформата му. Версията на полицаите-лъжци беше потвърдена лично от Пашов, който оглавяваше районното.

 

Запис от охранителна камера в полицейското управление, излъчен в „Господари на ефира”, обаче доказа, че „потърпевшият” пазител на реда сам е скъсал пагона си. Опитът за измама беше прикрит както от Панчев, така и от началника му Даниел Пашов, припомниха тогава от предаването.

След скандалния случай Инспекторатът на МВР извърши проверка и установи, че настина става въпрос за инсценировка от страна на полицая. Инспекторатът предложи Пашов и Панчев за наказания съответно „порицание” и „уволнение”.

Докато Румяна Бъчварова беше начело на МВР, двамата полицейски началници бяха преместени във Варна като директор и зам.-директор. Шумът, който се вдигна по медиите във връзка със лъжата за скъсания пагон ни най-малко не попречи на кариерното израстване на двамата мъже. Напротив, вижда се, че по време на кабинета „Борисов 3”, Никола Панчев продължава стремителната си кариера нагоре.

 

Издигането на кадри със спорна репутация в МВР не е единичен случай, а практика в управлението на ГЕРБ. Твърденията, че Младен Маринов е бил шофьор и охранител на престъпния бос Мето Илиенски ни най-малко не разколеба властта, която го възкачи на поста главен секретар на МВР. Трагичната акция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков не повлия ни най-малко върху професионалното развитие на двама от нейните организатори-Атанас Илков и Георги Гайков. Първият сега е директор на полицията в Пловдив, а вторият ръководи СОБТ. Всички изброени по-горе са отбелязвали пред медиите, че за да си свършат полицейската работа, имат нужда от доверието и помощта на обществото. Е как да стане?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8635 |21.12.2016 Проф. Слатински раздвоен за предложението на Плевнелиев . 2| 4932 |01.10.2016 Нинова към възрастните хора: Длъжници сме ви, днес имате най-голяма нужда от уважение и грижа . 5| 5404 |02.09.2014 Ремонтиран вариант на скандалната "Визия 2020" предложен за обществено обсъждане . 0| 6043 |12.12.2013 4 часа енергийният омбудсман на ЧЕЗ приемаше предложения на граждани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads