Реклама / Ads
10| 5787 |20.06.2008 НАРОДЕН ГЛАС

Валерия Велева напълни с хелий Валентин Петров

.
Де го чукаш - де се пука. Това сякаш лепва на доскорошния главсек на МВР Валентин Петров. Видя, че „Труд" шие костюм на президента, даде си и той мерките. Защото го обидила държавата.
 
Не го разбрала и не го оценила. Но Валерия Велева го оценява. Хваща го за носа още след първия въпрос и го разхожда като куцо пиле домат в райската градина на активните мероприятия, известни у нас като „Труд". Но Валентин, понеже е полицай от кариерата, не се усеща и не спира да поема хелия до края на разговора. То не бяха заговори срещу Румен Петков, то не бяха мракобесни диверсии в БСП. И срещу кого? Срещу най-светлата и демократична част на обществото - кръгът на плевенския Руменчо. Четеш и ти идва да се обесиш. Или да обесиш жертвите на пъкления заговор, поне да знаят какво е наистина да си жертва. Велева е от стара коза яре - свеждаш й задачата и си гледаш кефа, тя ще свърши всичко. Такава си е - оправна и безценна. Но Петров, ах Петров... „Екипът на Румен Петков бе отстранен по сценарий на БСП". Ау, колко страшно. Направо се смушихме под леглата да не ни намерят караконджулите. Така нареченото интервю е пълно с вайкания и клетви. Петров обаче не обелва дума как е станал част от екипа на Румен Петков. За какви заслуги и след какви интриги. Имали разминавания с Илия Илиев - кажи какви. Защото обяснението, че вие с Румен сте искали всичко да е по закон, а той се дърпал, го разправяйте на някой друг. То от самолет се виждаше, че и Илиев, и самият Петров тупат топката много ниско. Мноооого ниско. И че това е възможно единствено под ръководството на Петков, който очевидно е имал голям проблем с кадрите, като започне от себе си. Играта на стражари и апаши в живота е по-сложно нещо от детските години. Трябва и акъл, морал, дисциплина - все неща, остро дефицитни за МВР в последно време. Отговорът се крие в биографиите на Петров и Петков. Който иска, може да се порови в тях, но дисертация от тази работа няма да излезе. Още хелий - да.

satana.jpgНещо във версията на Петров за колосален заговор срещу екипа на Петков обаче куца. Та нали Румен е заместник на Станишев и на „Позитано" 20 му викат „Главния". Как така не се е усетил, че му кроят капа? Велева недискретно насочва Петров по следите на Цвятко Цветков и Татяна Дончева. Тръпки да те побият. Двама обикновени членове на ръководството се оказват с власт, надминаваща мащаба на притежаваната от Румен Петков в БСП и МВР, взети заедно. Бре, мааму стара, тия двамата така може държавата да катурнат. Тръпки ме побиват. Чакай, бе, Петров, Петков не е ли началник и на двамата по партийна линия? Как така не им е скръцнал със зъби и да се приключи с тяхното нахалство. Или е бил зает да спасява националната сигурност с тежката артилерия - дупнишките братя Галеви.

Велева не спира да пита насочващо и да получава желаните отговори. „Каква е тази държава, която не защитава държавните служители, работещи за нея", извисява глас Петров след един такъв въпрос. Хваща за душата такава изповед, няма спор. Идва ми и аз да кресна: Защо, държаво скапана, постъпи така вероломно със своите Петков и Петров?! Ослушвам се... Нищо не се чува. Държавата май мълчи. Мълчи пустата, мълчи тази мащеха, оставила на произвола тези доблестни мъже! Което е несправедливо. Вината обаче трябва да се търси у техните учителки от прогимназията. Трябвало е още тогава да им обяснят, че държавата сме всички ние. От нея не трябва само да се иска, а и да се дава. Не е лошо Петров и Петков да се замислят какво те дадоха на държавата като министър и главен секретар на МВР. И какво взеха. Защото на хората им се струва, че много са взели.

Велева отива и по-далеч, постигайки ефекта на „Горещо" и Венета Райкова, докарвайки Валентин Петров до откровението, че е снимал Коритаров, Атанас Атанасов и Ваньо Танов на една маса в лоби бара на столичен хотел на пъпа на София. Това и Хари Потър не го може... Фокус-бокус с апаратчето и доказателството за завера е готово. Жалко само, че липсват Цветков и Дончева - груповият портрет на заговора щеше да е пълен. Срамота, Дончева, срамота! Стегни се и ти, Цветков и ходи редовно на оперативните явки. Странно е само, че злодеите вместо да се скрият на някой забравен таван или дълбоко мазе, седнали да пият кафе пред очите на толкова хора. Има нещо гнило, но все пак не са успели да заблудят Петров и той ги хванал на къс пас.

Един от най-силните аргументи на Петров, че е наклепан пред обществото, е оневиняването му от прокуратурата след нейна проверка по скандала в МВР. Само, че Петров греши - обществото не е пропуснало този факт, но знае нещо много важно: когато българската прокуратура те оневини или обвини за нещо, обикновено това означава обратното. Първо го разбрахме ние, после и ЕС.

Без майтап сигурно Румен Петков и Валентин Петров са свестни хора, които си имат приятели и фенове. Но не са отбор за европейското, че и за републиканското. Човек така е устроен, че трудно признава докъде му стигат силите. Дори пред себе си. Валентин Петров укорява държавата и е прав - ега ти държавата, щом Румен Петков и той могат да заемат такива важни постове. Няма друга такава... 

За сведение на българското МВР и българската прокуратура: миналата нощ ФБР е арестувало 400 души в САЩ за измами с имоти. Няма грешка - 400! Ей тоя номер петковци и петровци не можаха да схванат. 

Leon

Текст към снимка: Ето такива злодеи от БСП заговорничат срещу Петков и Петров 

P.S. Верни на непопулярната традиция да се публикува читателското мнение без редакторска и менторска намеса, ви предлагаме текста на Leon. Не публикуваме само цинизми и откровени кретенизми, с каквито всъщност не ни се налага да се занимаваме. За нас всяко мнение на читател е важно.

Рубриката „Народен глас" си е ваша - ползвайте я.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5354 |18.06.2008 Пребийте петървасилевците* . 6| 5928 |16.06.2008 Политически съспенс - аууу! . 73| 9441 |11.06.2008 Кой сте Вие, г-н Гамизов? . 6| 5822 |10.06.2008 Сбирщайн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads