Реклама / Ads
6| 12151 |29.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Ваня Рибчева пред Фрог: Волен тичал при Борисов да се моли за шефа на СОБТ Георги Гайков

.
Майката на загиналия командос Ваня Рибчева
Знам, че Волен е тичал при премиера Бойко Борисов да се моли да остави шефа на СОБТ Георги Гайков. Него го държат на този пост заради бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, който сега е координатор на „Атака”. Ако единият падне, може да повлече и другия заради акцията в Лясковец, при която загина синът ми. Ще се развали схемата и ще се разбере, че не само стрелецът Петко Петков е виновен.
 

Това каза пред Фрог нюз майката на убития командос Емил Шарков-Ваня Рибчева. Тя призна, че е наясно за поредното брожение в отряда, за което Фрог вчера алармира. Рибчева разказа за един малко известен факт от акцията. След убийството на Емил Шарков, щитът му е бил скрит. Оказва се, че той не се е водил на отряда и са го използвали само по време на тренировки, тъй като е бил много малък по размери и не е могъл да защити служителя. „Емо го е взел, защото при тръгването за Лясковец, Лазаров е казал на баретите, че отиват да потренират. В съда бяха донесли съвсем друг щит. Представиха, че с него е бил синът ми преди да загине.


Има запис от този момент, в който се чува как Емо вика:” Подайте ми големия щит”. Това ме накара в съдебната зала да настоявам да донесат истинския. Разследващите дори в документите бяха написали, че Емо е носил тежък балистичен щит. Това беше лъжа и всички участваха в нея. След това с ужас научих, че имало план истинският щит да бъде изгорен или заровен някъде. Веднага след смъртта на Емо са го прибрали в склада на СОБТ.

 

В съда, по-късно като го донесоха, видях кръвта на сина ми. Безспорно искаха да го скрият, защото щеше да се разбере, че момчетата са пратени в Лясковец напълно неподготвени. И Гайков знае това. Всички знаят какво представлява Георги Гайков -и Борисов, и Румяна Бъчварова, и Валентин Радев. Всички обаче искат истината за Лясковец да не излезе никога наяве”, уточни Рибчева.

 

По време на съдебното следствие се разбира, че след репликата на Шарков : „Подайте ми големия щит”, един от колегите му опитал да се качи на балкона с него и да му го даде. Той е бил точно зад Емил, когато куршум се забива смъртоносно в главата на командоса. В съда става ясно, че няколко куршума са се ударили и в големия щит, благодарение на което баретата зад Шарков остава жив.

 

За проблема с ведомственото жилище, от което Ваня Рибчева бе изгонена, тя каза: Могат всеки момент да ми видят сметката. Водя тази битка заради други хора, които могат да изпаднат в същото положение като мен. А иначе отдавна ми е безразлично дали ще съм жива, та камо ли дали ще съм на улицата или не.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 15729 |28.06.2018 Само във Фрог: Представителят ни в ООН по правата на детето е дискриминирала деца с увреждания, реши КЗД . 0| 5392 |28.06.2018 Проф. Слатински: Европредседателството си отива, събудете се вече, деца! . 15| 19605 |27.06.2018 Люба Кулезич за Фрог: Един човек не спря на протеста за Ваня Рибчева. Умираме! . 7| 12863 |11.06.2018 Журналист от „Стандарт“ пред Фрог: Бозукова ми дължи 7 хил. лв., но е „Национална гордост“?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads