Реклама / Ads
5| 8730 |06.05.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Васил Иванов: Властта повиши девера на Дарина Сарелска

.
Разследващият журналист Васил Иванов публикува нов гневен пост в социалната мрежа фейсбук. Този път Иванов изрази разочарованието си от факта, че девера на шефката на новините в Нова Дарина Сарелска, който бе уличен от разследването му в ”далавери”, е бил назначен за областен управител. Според Иванов така Недялко Славов на практика е бил повишен от властта. Ето целият пост без редакторска намеса:
 

"Правителството днес назначи за областен управител на Смолян ДЕВЕРА на Дарина Сарелска - шефката на "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия, заради чиято цензура напуснах, и която забрани на екипът ни да разследва кметове и обществени поръчки след като ГЕРБ спечелиха масово кметските места в страната. На пресконференцията със Слави Трифонов ясно показах "далаверите" на същия този ДЕВЕР - Недялко Славов.

 

И скандалната обществена поръчка, получил в община Златоград. Как регистрира фирма и месец по-късно с тази фирма вече е подписал договор (за спечелена в този 1 месец обществена поръчка) за 57 хиляди лева. Поръчката, договора и 57-те хил.лв получава от кума си - кмета на Златоград. А самата поръчка е повече от комична, в стил "да дадем едни пари" .

 

Задание: : 1."Проучване и анализ на демогравските и социално-икономическите характеристики и тенденции в общината. 2.Обществено консултилане на политики." Поръчката "случайно" е проведена по процедура "публична покана", а по тази процедура загубилите фирми нямат право на обжалване. И също случайно жената на кмета е счетоводител на фирмата на ДЕВЕРА. Името и подписа й са в данъчните декларации на фирмата в графа "счетоводител".

 

Просто не мога да повярвам. Властта видя тази афера - показахме я преди броени дни.. И днес Недялко Славов от депутат от ГЕРБ, какъвто е 3 пъти, стана областен управител.Такъв беше последно и преди изборите. За незапознатите - ОБЛАСТНИТЕ УПРАВИТЕЛИ СА СЪС СТАТУТ НА МИНИСТРИ. Което означава, че депутат, когото уличихме ясно в "афери" с цел лично облагодетелстване и конфликт на интереси, явно "за заслуги" седмица по-късно беше ПОВИШЕН де факто в ранг министър... Все пак СНАХА МУ КОМАНДВА В НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ - какви да са новините, какви разследвания да се правят и съответно, какви да не се правят...

 

Няма такава наглост! Който не помни - изгледайте пак пресконференцията ни със Слави Трифонов. Там в излъчения материал ясно показвам далаверата. С факти, снимки, документи. Пресконференцията е публикувана и тук в моя профил.
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4712 |05.05.2017 Жельо Бойчев към Горанов: Вашата ценностна система е властта . 2| 5402 |05.05.2017 Президентът Румен Радев повиши генерали . 1| 3649 |03.05.2017 Герджиков дава властта на Борисов утре в 13:00

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads