Реклама / Ads
108| 13970 |28.08.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Велик е нашият войник – търси ибрик!

.
Източник: генерал Симеон Симеонов
Пълна генералска порнография – само така може да се нарече оглавяването от бившия началник на отбраната генерал Симеон Симеонов на листа на ДПС в София за предстоящите парламентарни избори. Генерал-паша Симеонов да върне орден „Стара планина”!
 
Генералът само до преди два месеца бе военен №1 и деполитизиран. За заслуги или за послушание той бе награден от главнокомандващия въоръжените сили с най-високото българско отличие. И сега, само дни след това, си дава дупето под наем на една партия за няколко или повече сребърника. А може и да си е платил? Как ли са се превъртяли в гробовете си генералите Вазов, Делов и още дузината герои с лампази удостоени с най-високото отличие като неговото за храброст по време на Балканската война?!


Само във Фрог: Генерал Симеонов се е "опушил" с наргиле в съседна държава

Безличният генерал  само заради името на свой легендарен армейски роднина във ВВС  започва да изкачва стълбицата на военната йерархия. И ако някои други казваха „Йес” само в чужбина, то това той правеше и навън в НАТО, и тук в България на принципа „преклонена главица ятаган не я сече..” Така премина през командир на корпус, придрема във ВВС без да направи нещо за нови изтребители, и заради връзка с виден оръжеен бос при осигуряване на вертолети и комисионни за военната ни авиация се приземи и на стола на  началник на отбраната. Там "мълчанието на агнетата бе пълно". Симеонов бе просто една безгласна буква с огромна заплата. Не направи нищо за войската, не се противопостави на нито едно противоармейско политическо решение.

Спомняте ли си , че бившият министър на отбраната Николай Цонев  бе против назначаването но генерал Симеонов на този висок пост. После Аню Ангелов го остави, защото разчиташе на неговото мълчание и овчедушие. Сега пък и Ньойски рече, че е сгрешил, след атака на генерала срещу него само преди дни в пресата. Още тогава Ангелов предрече, че го прави заради готовност за скок в политиката. И се оказа прав. Овчарски скок от БСП и деполитизацията – в Движението за права и свободи.

«Когато се правят такива сериозни назначения трябва да се внимава, а случаят «Симеонов» доказва, че се правят много грешни избори! Четох, че медиите го наричат предизборен «трофей» на ДПС, което не е достойна квалификация за един висш български офицер!, е коментарът на Николай Цонев. «Не разбирам на какво се дължи това лично отношение към мен. Може би причина за това са някои негови политически амбиции. Дълбоко съм огорчен от човек, който съм уважавал при съвместната ни работа. Не съм допускал, че човек на толкова висока позиция може да проявява такова двуличие. Съжалявам, че предложих на МС да бъде удължен мандатът му с две години и така той стана най-дълго престоялият на този най-висш военен пост след генерал Атанас Семерджиев." Това пък е оценката на Аню Ангелов. Е, правилно го оценява след дъжд качулка.

И при генералите няма чест и достойнство.  Примерите през последните двадесет и пет години не са един и два. Ако беше останал надпартиен Симеонов щеще да да бъде олицетворение  на тези две качества. Да покаже, че армията ни е на народа и държавата, а не на някоя партия или политическа сила. Уви, той предпочете  феса, властта и парите.

«Нечувано предателство- бившият началник на отбраната става водач на листа на ДПС. Защо не предадем всичко в ръцете на Ердоган и да се свършва агонията?» Това пише  Романов във фейса и припомня, че генерал-паша Симеонов прекара известно време в щаба на НАТО в Измир. Навява на мисълта, че още като действащ военен, той  е работел за когото трябва. За нас жална ни майка, за други - ашколсун!

Във войската вече пеят армейския химн с нов текст: Велик е нашият войник – търси ибрик...» Какво повече да добавим.

Генерал-паша Симеонов да върне ордена в президентството!

Росен Неврокопски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 6401 |28.08.2014 А. Пантев за Фрог: В. Петров носеше благородство, липсващо на другите . 33| 8491 |28.08.2014 Граждани до Фандъкова: Махнете незаконната комунистическа скулптура пред НДК . 13| 6405 |27.08.2014 Радан Кънев срещу Божидар Лукарски в дуел за лидер на РБ . 35| 8343 |26.08.2014 С. Делийски пред Фрог: Без ГЕРБ РБ ще си остане интелектуален клуб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads