Реклама / Ads
8| 13258 |10.10.2012 НАРОДЕН ГЛАС

Венци Мицов: Да продадеш киромобила

.
До края на седмицата децата в приюта в Нови Хан няма да има какво да ядат, съобщи в медиите отец Иван.
 

Да ви кажа къде е Нови Хан. Това е село, разположено между мина Чукурово и едни телевизионни павилиони, в които едни продуценти снимат „Вип Брадър“, „На кафе с Гала“ и други подобни изключително важни неща.

Та ако сте тръгнали в неделя на околошопски туризъм, минете да хапнете през Панчарево, после се разходете до павилионите на „Пръц Брадър“ и накрая можете да стигнете до Нови Хан, където един човек от много време насам се опитва да бъде последната крепост в опазването на рухналата сграда, наречена „морална крепост на българщината“ – а именно БПЦ.

Занесете един плик ориз второ качество, един плик боб и 2 кила брашно и ще получите индулгенция. Или по-добре недейте. И без това самите жители на Нови Хан не са особено щастливи, че в селото им е пълно с бездомни, вместо да имат някой бележит „съселянин“ от софийското “добро утро”, който да е построил къща за 3 и половина милиона, без да е работил и една минута смислен труд в живота си.

По-добре оставете приюта така – когато няма пари от дарители, няма и храна, съответно хората ще се разотидат и всичко ще е наред – няма хора – няма проблем, няма и отец Иван.

По същото това време владиките от ДС към Светия синод към КГБ, БКП и така нататък ще седят в някакви кичозно-възрожденски покои и ще се чудят сега кого да анатемосат – лейди Гага, Мадона или поредния поп – певец, който ще има концерт в България в навечерието на денят на свети Евмолпий…

И докато те се чудят, возейки се в Линкълна и съзерцавайки молитвените вещи като Ролекс, новия iPhone 5 или пък скъпия златен ланец с кръст, осветен някъде на богоугодно място, едни бездомни деца ще очакват волята на хората от Фейсбук, които в момента се организират. Да, хората от Фейсбук смятат в неделя да се съберат на МЕТРО и да купят храна за децата в приюта.

Искам сега да видя позицията на онова нещо, което трябва да е ръководител на църквата. Искам някоя гарга-богослов да излезе и заклеймявайки сурогатното майчинство, да обясни, че отец Иван е разколник, а приютът в Нови Хан не е част от БПЦ.

Искам да видя в очите ония „черни духовници“, всичките до един оцапани от принадлежността си към тайните служби – искам да им видя наглите мутри, докато се изнизват като пръдня в гащи, отивайки към поредната „духовна“ кьорсофра, как се качват в скъпите си коли, подарък от щедри дарители с много грехове, и как казват, че православната църква не отива при хората, а хората трябва да отидат при нея.

Знаете ли, в неделя недейте да правите нищо. Вие вече го направихте – никой не вярва на църквата. Знам, че сте добри хора и ще купите нещо за децата в приюта. Знам, че си боли, когато виждате какво се случва там.

Но знам, че това, което сега се случва с отец Иван и децата, е последният тест за православието у нас. И ако след 2 седмици се окаже, че няма кой да даде едно петаче за гладните и бездомните, това ще означава само едно – църквата е загубила всичко. За сметка на ония павилиони, които се намират в близост до Нови Хан и където наричаме ВИП едни хора, които умеят да се надпърдяват – кои през гъза, кои през устите си.

А за мен лично, като наивник, има само едно решение. Аз ще повярвам, че все още има надежда, когато митрополит Кирил продаде Линкълна си и дари парите на приюта в Нови Хан. Има много сайтове за обяви, при интерес от Светия синод мога да изпратя линкове.

А вие не забравяйте, че иде неделя. Нови Хан е близо – на не повече от 10 минути с Линкълна на Киро…

Разходете се. И без това няма какво да правите в неделя!!!

Венци Мицов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 9812 |29.09.2012 Левски, Ботев, присъствието, робството и "млъкни, сърце !" . 17| 8470 |25.09.2012 Катуните на България . 35| 9453 |22.09.2012 Емигранти: Становището на МВнР за бг църквата в Чикаго е непрофесионално . 75| 10597 |18.09.2012 Йордан Опиц поведе стадото от наивници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads