Реклама / Ads
0| 6519 |27.10.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Весела Бабинова: Нямаме нужда някой да ни размахва пръст. Имаме нужда от истински лидери

.
Весела Бабинова
Имаме нужда от истински лидери, а не от политици, които са по-неграмотни и глупави от почти всеки втори човек на протестите. Нямаме нужда някой да ни размахва пръст, да ни говори все едно сме сгафили ученици, някой, който да ни кара да му благодарим и да ни се кара защо не го правим. Имаме нужда от управляващи, които да са пример, да имат реални дипломи, да знаят езици, да ги е грижа за природата, за хората, за държавата, а не за колите и апартаментите. Не да ни казват „Ходи пеша, бе“, а да сведат глава и да подадат оставка, когато вече и самите те усещат, че положението е повече от нетърпимо.
 

 Това казва в интервю за БГНЕС актрисата от Малък градски театър „Зад канала“ Весела Бабинова и допълва антиправителствените протести са абсолютно необходими, подкрепям ги и те трябва да продължат докогато е нужно.

 

„Време е за промяна, но най-вече е време за нови хора сред управляващите – интелигентни, честни, образовани. Отдавна сме забравили какво е да имаме такива политици. В момента много от настоящите разиграват странен и доста неприятен театър, в който упорито се правят на слепи и глухи за гласа на хората. Именно за това протестът ще продължи, докогато е нужно, надявам се. Наглостта и глупостта трябва да бъдат преборени“, категорична е Бабинова


Според нея протестът ще постигне целите си, но това няма да се случи изведнъж.
„Много хора не проумяват това и обичат да задават въпроса: “Е, кой по-добър ще дойде след тях, каква е алтернативата?”. Но аз мисля, че, лека-полека и едно по едно, нещата ще се случат. Нека имаме вяра и отстояваме позицията си. Сигурна съм, че няма да е напразно“, уверява тя.


Попитана дали в началото на кризата е усетила подкрепа от страна на държавата, Бабинова не може да си спомни нещо по-различно от обичайното, но признава, че се е възползвала от антикризисните помощи.


„Не помня да съм усетила нещо по-различно от обикновено. Възползвах се от това, че така или иначе не ми се комуникираше с никого и просто избягах на село“, казва още тя и споделя, че няма да се изненада, ако театрите отново затворят.


„Притеснява ме и за съжаление предполагам, че съвсем скоро това ще се случи. Някои театри вече затвориха. Може би е въпрос на време. Но това отново е резултат от лошо взети решения от управляващите. Беше ясно, че ще стане така още през пролетта“, убедена е Бабинова, която се радва на майчинството и новия член в семейството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6207 |27.03.2018 Весела Петрова: Представихме ”Бяла книга за свободата на медиите” и проблемите започнаха . 0| 4680 |08.02.2017 ЧЕЗ: Нямаме вина за аварийната ситуация с топлоподаването в София . 7| 5848 |23.01.2017 Весела Лечева: Думите на Борисов за за кръчмата след 12 часа . 13| 6971 |24.05.2011 Ако нямаме култура, за какво воюваме?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads