Реклама / Ads
0| 5021 |21.10.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Виртуалните спортове – ново средство за забавление

.
Футболисти без лица, мачове от по 3 минути – новата мода дава повече адреналин
 

Помните ли старата електронна игра „Жабчо“? Беше любима на поколението от 80-те. Една жаба трябва да пресече оживен булевард с камиони, коли и трактори. А след това и опасна река, в която плуват крокодили и змии.

 

„Жабчо“ съществуваше само на стрелбищата под формата на гигантски автомат с екран. Компютър генерира препятствията пред клетата жаба. Колкото по-високо ниво достигнеш, толкова по-тежки стават препятствията.

 

Пред малкия брой автомати винаги се виеха огромни опашки. Въпреки че за времето си „Жабчо“ беше скъпичък. 50 стотинки на игра от няколко минути. Но за децата си заслужаваше. Тръпката беше страхотна. А триумфът след преминаване на всяко следващо по-трудно ниво – неописуем.

 

Днес децата са пораснали. „Жабчо“ е в миналото. Но не и стремежът към този адреналин. А новите технологии предлагат все повече и повече съвременни възможности да си го доставим.

 

Една от тях са все по-актуалните залози на виртуални спортове. Спортове, в които играчите никога не се уморяват. В които календарът на събитията продължава 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата. В които срещите се провеждат на всеки три минути. Не чакате „сезона“. Той чака вас.

 

Виртуалните спортове в момента са истински хит сред феновете на залаганията. Вероятно пръст в това има и изключителният успех на Fifa и други фентъзи футболни игри, които вече „заразиха“ и най-невръстното поколение.

 

Има и друга причина. За няколко десетки секунди залозите на виртуален спорт ви осигуряват същата хазартна тръпка като една истинска 90-минутна футболна среща. Повече за букмейкърите, които предлагат такива раздели, се споменава в сайта на www.betenemy.com, където са описани всички възможности на новата мода в залаганията.

 

„Много по-забавно е“, споделя от личен опит Ивайло, който от години е фен на спортните залози. Помни времето на „Жабчо“ и твърди, че емоцията е същата като в детските му години.

 

Защото и тук действието се развива изцяло в платформата на букмейкъра. Както навремето жабешките неволи се генерираха изцяло от гигантския електронен автомат.

 

Няма реален футболен или пък тенис мач. Той се генерира компютърно от специален софтуер. Играчите са анимирани. Но изглеждат като съвсем истински. И се подчиняват на истинските правила в играта. Разликата е само в нейната продължителност. 3 минути вместо 90. Или вместо 5 часа. Имената на отборите и играчите са измислени. Но близки до истинските. Например във виртуалната платформа можете да видите среща между Манчестър Ред и Милан Блус. Не е трудно да се досетим, че вдъхновението за названията идва от Манчестър Юнайтед и Интер Милано.

 

Но! Важно е да се знае, че виртуалният мач няма никаква фактическа връзка с реалните турнири, шампионати и срещи на Манчестър Юнайтед и Интер. Нито в спортния календар, нито по отношение на текущата спортна форма.

 

С други думи дори Ман Юнайтед в момента да се представя катастрофално на реалния терен, нищо не пречи на Ман Ред да триумфира на виртуалния.

 

Това е важно да се има предвид, защото залозите на виртуални спортове малко или повече са игри на късмета. Не на познанието. Тук резултатите също се генерират компютърно. С други думи енциклопедичните познания и статистиката в съответния спорт не ви вършат кой знае каква работа за успешната прогноза. Затова внимавайте! Единственият ви жокер са коефициентите, които ви предлага софтуерът след като на случаен принцип определи шансовете за успех на отделните играчи и отбори. Но пък това е за добро, защото елиминира възможността за букмейкърска грешка при определянето на шансовете за успех. Освен това улеснява много начинаещите в залагането да направят първите си стъпки, тъй като да се играе е доста лесно, ориентирането става бързо и не са необходими специфични познания и стратегии.

 

Оттам нататък сте вие. Можете да отгатнете крайния резултат. Или кога ще падне първия гол. Или пък кой точно играч ще го отбележи. Възможностите за залози са много, спортовете също. В момента се предлагат футбол, тенис, конни надбягвания, състезания с хрътки, мотоспорт, колоездене.

 

Гарантирани печалби, както и при всяко друго залагане, няма. При виртуалните спортове обаче ставките са по-високи. Именно заради случайния подбор на резултатите. Затова няма как да повлияете на крайния резултат от вашия залог. Можете обаче да залагате разумно, да се информирате за печелившите тактики и да избирате мъдро. И, разбира се, да се забавлявате с изключително напредналата технология, която графично ви пренася в обстановката на абсолютно автентични стадион, хиподрум или мото писта. Нищо, че играчите са без лица.

 

Но най-вече да се наслаждавате на тръпката от адреналина. Както беше навремето с „Жабчо“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7401 |26.06.2019 Биляна Петрова: Отново искаха да ни направят капан и да ни вкарат в ареста . 25| 15408 |12.01.2019 Защо командоси от специалните сили не участваха в митинга във Войводиново? . 23| 12996 |08.01.2019 Ген. Шивиков свири сбор на командосите във Войводиново заради бития колега . 15| 18151 |05.12.2018 Само във Фрог: Срути се част от ”Великата българска стена” до Малко Търново

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads