Реклама / Ads
25| 6384 |10.03.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Властта раздели журналисти и медии на свои и чужди

.
Как точно са подбрали журналистите за срещата с върха на властта в НДК? Явно това не е въпрос с повишена трудност за Сергей Станишев, Лютви Места и Пламен Орешарски!?
 

В случая лесно биха дали отговори и приятели, и публиката, и който и да попиташ случаен гражданин на улицата. И те биха могли да се досетят. Да не говорим за десетките известни и видни столични журналисти, които ще следят проявата "по телевизора". Селекцията на властта е проста и не се нуждае от особено обяснение.

Отговорът е ясен: властта прави срещата за свои и приближени журналисти и за медии, които "правилно" отразяват партийните на (на БСП и ДПС) и на правителството опорни точки, както и тяхното изпълнение. Това е отговорът,  друг едва ли би могло да има.

Нима опозиционните медии и журналистите със своята позиция, различна от тази на властта, не заслужават да чуят за успехите и проблемите на властта и да зададат своите въпроси? Това би било единствено от полза за премиера, а и на партийните централи. Уви, съветниците и пиарите на властта очевидно са на друго мнение. Селекцията е факт. Приятно седене и гледане пред екрана.

А би било много по-простичко да обявиш намеренията на правителството и подкрепящите го партии и да поканиш всички медии да заповядат. Защото малки и големи, наши и ваши медии няма. Всяка конюктура е временна и често се обръща в един момент срещу своите благодетели и господари.

Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 8695 |18.11.2013 Преподаватели към Ранобудните: Уплашихте властта . 26| 9935 |28.01.2011 Журналисти от к2: Не желаем да живеем в сивата икономика . 11| 8775 |20.07.2010 Скараш ли се с властта, празно няма да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads