Реклама / Ads
2| 6968 |20.06.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Властта е заразно болна от наглост

.
Повод за поредното възмущение и потрес, които предизвикаха властимащите, е изявлението на вицепремиера Валери Симеонов, че не било, видите ли, работа на майките на децата с увреждания, колко струвал самолетния билет на зам.-министърката на социалното ведомство Росица Димитрова?! Таман си отдъхнахме, че наглата чиновничка е отстранена и хоп - нова порция безардонност ни се сервира.
 

Сигурно трябва да припомним на управлението, че ако то не може да защити бедните си граждани, няма да може да го направи и за богатите/по Кенеди/. Незнайно е г-н Симеонов, чия смята, че е работата, да знаем как се харчат парите от данъците ни. От тях и той получава министерската си заплата. Както и протежето му, което реши да брани по матросовски.

 

Впрочем, ако той наистина се интересува какво мислят поданиците, никога не би демонстрирал подобно високомерие и цинизъм. Нито той, нито онази госпожа, която брани. Тя може и да има някакви чиновнически способности - не отричам. Но очевидно няма никаква емпатия, предвид поведението й. Хиляди майки, жени, хора, тези дни се питат как една дама може да се държи така сухарски и безчувствено? А пък за наивността й да обяснява как били воздивили света отвъд Океана със социални мерки и програми, като знаем какъв живот живеят тук хората в неравностойно положение, дума не ми се отваря. Както казваше един циганин в съдебната зала, когато си чу доживотната присъда: "Бате, спря ми пряката реч".

 

Всеки министър има право и може да си харесва и брани подопечните. Но хайде да не ни ги натрапват да им плащаме заплатите. А да си ги вземат в частните фирми да им работят, които вероятно временно и про- форма са прехвърлили на шуреи и баджанаци. Да ми плащат големи заплати от собствената си кесия и да не ни карат и ние да ги харесваме.

 

Още Евридип е казал, че наглостта е най-лошата болест. Властта у нас е сериозно болна от нея, превърна се в зараза и е време е да се потърси лечение. Не е срамно.

 

Аделина Делийска

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4715 |25.04.2018 Корупцията се превърна в ръченица между властта и медиите . 9| 24729 |08.03.2018 Люба Кулезич: Властта не смее да си признае, че е зависима от Пеевския модел . 5| 10294 |05.03.2018 Боряна Димитрова: Сделката за ЧЕЗ може да ерозира властта . 4| 10437 |09.01.2018 Христо Иванов: Властта замита скандала с „Булгартабак“, поставя се в зависимост от Ердоган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads