Реклама / Ads
12| 6306 |02.05.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Войнишки кухни вместо танкове на парада на 6 май

.
Боб чорба във военния музей
На военния парад на 6 май пак няма да има самолети и танкове. Очите на армията пак ще измие един-единствен Ми-17 с националния трицветник в небето. Иначе вече започнаха пешите тренировки за парада.
 
Докато звучи националния химн пък, ще проехтят 20 артилерийски салюта. На площад „Княз Александър I” обаче няма да бъде стоварена никаква военна техника.

Хората, които имат желание, ще могат да разгледат изложените бронирани машини и самолети в Националния военноисторически музей, който ще отвори врати безплатно за армейския празник. Там както обикновено мераклиите да опитат от войнишките гозби ще бъдат нагостени от армейски готвачи с емблематичната за войската ни боб чорба.Отбелязването на Деня на храбростта и Българската армия ще започне още на 3 май с концерт на Ансамбъла на въоръжените сили в Борисовата градина. На следващия ден във военноисторическия музей ще бъде открита изложбата „Нямах оръжие. Имах раница и статив“, посветена на 100 години от Първата световна война и включваща над 400 произведения на 50 български художници.

Голямото шоу е на 5 май пък в зала „Арена Армеец” ще се състои „музикален парад”. В него за да се погрижат за доброто настроение на присъстващите, освен българските, ще се включи и военен духов оркестър от Гърция, както и някои групи и певци, сред които Орлин Горанов и дори мажоретки.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6721 |07.12.2014 Българи, заробени в Европа: Пратиха ни шпицкоманда вместо заплати . 17| 5954 |03.11.2014 Софиянски: В КТБ влязоха ликвидатори вместо синдици . 1| 5852 |29.04.2014 "България си ти!" положи венци на първия български войнишки паметник

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads