Реклама / Ads
10| 8381 |02.10.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Защо се радват феновете на ЦСКА?! За сиромашката радост....

.
Вън от всякакви емоции ето какво мисля за мача снощи и въобще по темата. Защо се радват феновете на ЦСКА, какво толкова е направил отборът?! Феновете на Левски най-добре ще ме разберат, защото техният любим отбор върви 1:1 с пътя на ЦСКА с разликата от пращането във ”В” Група (засега).
 

ЦСКА в последните 10 години бе управляван лошо от самозвани герои и крадци, потъна в дългове, изпадна в колапс, отиде във "В" група. Помня абсолютно всички мачове във "В" група, както и първия, когато беше адска жега и на Армията имаше над 5000 души. Феновете минаха през какво ли не - закачки, обиди, сравнения... И сега се радват. Малко сиромашка е тяхната радост, защото е ясно - ЦСКА победи Базел, който е един среден европейски отбор (да използвам терминологията на Пената). ЦСКА, Левски, Лудогорец, Локо София, Славия, та дори и Марек и Дунав Русе са побеждавали къде-къде по-големи грандове в Европа.


НО... ВАЖНАТА разлика е, че в момента българският клубен и национален футбол е в тежък нокаут. Ние нямаме и никога няма да имаме повече допирни точки с Швейцария. Само влезте в кенефите на летището в Базел и вижте къде са те, къде сме ние!!! Не говоря после за главната улица или за мостовете със знамената на града и отбора. Не говоря за високия стандарт, за придвижването с колелета, за чистотата по улиците, за катедралата и площада... абе няма смисъл да се сравняват двете неща. Това са две различни планети, които се отдалечават. И тук идва радостта на феновете на ЦСКА. Да, Базел не е ПСЖ или Манчестър Сити, но към момента успехът на ЦСКА над Базел, чийто бюджет вероятно е около 50-60 милиона евро и то насред Швейцария, е много голям. Само за сравнение Валентин Щокер има 82 мача в Европа и според мен това се равнява на всички мачове взети заедно на всички футболисти на ЦСКА, умножени по 2, ако не и по 3. В Базел има футболисти, които струват ПАРИ, национали са на страните си и са стока за Западна Европа. В ЦСКА все още има футболисти - повечето свободни агенти или докарани от някой плаж.

Базел бил зле и бил слаб отбор?! Не искам да споря на тази тема с мои приятели, ЗАЩОТО това са фенски размисли и откровено глупави теории. По тази логика Роналдо повръща цяла нощ преди финала с Бразилия на финала на Световното 1998 година - отровен или Бог знае какво, но Франция стана световен шампион. Въобще не им пука, че Роналдо не е бил във форма. Аржентина дали още повтаря, че Диего изгоря с допинг преди нашия мач и паднаха на Световното. Мога да изброя още десетки факти, като например участието на Левски в групите на Шампионската лига - игра срещу 6-тия Киево, а не срещу по-силен отбор заради скандалите в италианския футбол - и още и още. Та само преди 2 дни Пиронкова победи Серина Уилямс. Ама отказала се - отказала се, това е спортът. Проблемите на съперниците са си проблеми на съперниците.
????Имам няколко човека, които дават примери с успехите на Лудогорец. Факт - имат успехи, никой не може да ги отрече. НО... Фенове на Лудогорец на този етап са: 1.Родените в областта (които преди това са били фенове на ЦСКА или Левски и след идването на КД са отново "ние сме лудогорци"); 2.Хора, които не гледат български футбол, а предимно международен и нямат любим български отбор; 3.Манекенки, които си правят селфита на Васил Левски на мачовете с Реал Мадрид и не знаят кои са Реал, кои са Лудогорец; 4.Бизнесмени от обкръжението на Киро, които за да му се свалят, са фенове на Лудогорец; 5.Двама-трима журналисти колеги, които подскачат на пропуските на Лудогорец все едно цял живот са били фенове на Лудогорец, което е адски смешно и жалко.


Всички колеги в бранша знаят и да напиша на останалите, които правят ненужни и безсмислени сравнения. Снощи около 23:15 и днес цял ден, ровейки във Фейсбук, 90:10 от мненията са за ЦСКА или бъркам??? Това не е показателно?! Да вземем разпространението на вестниците, макар и залязващи, все пак някакво доказателство. При успех на ЦСКА (или Левски респективно) тиражите се вдигат неимоверно. Посещенията в сайтовете - също. Телевизионните емисии (извън Нова ТВ) - със сигурност ще започнат с ЦСКА/Левски. Докато при успех на Лудогорец, ако Киро не изкупи всички броеве, се продават 3-4 броя от вестниците повече... Лудогорец e добър ПРОЕКТ, повтарям ПРОЕКТ. Това е нещо частно, което се развива паралелно и в свой собствен си свят (нищо против пичове и добри момчета като Светльо Дяков и Владо Стоянов, например. Изключителни момчета). Категоричен съм, че Лудогорец няма абсолютно никакъв принос за развитието на българския футбол като цяло - НИКАКЪВ! Ако преди 5 години твърдяха, че "рано е още да изкарваме наши футболисти", днес вече 10-та година са в елита. И все още няма такива. Пак повтарям - евала за големите им европейски нощи, но този отбор е извън реалността на българския футбол - невъзможно е абсолютно целият футбол да е под дъното и да искаме победи над Реал Мадрид и да не се радваме на победи над Базел. Нашият футбол е най-слабият, сравнен с всичко на запад от Кюстендил. Категоричен съм - дори по-слаб от този в Македония и Албания. Дори отборът от Фарьорите Клаксвик стигна до плейоф в Лига Европа... И на какво отгоре ние се смеем и не може да се зарадваме?! Сигурно, защото бием всеки ден отбор от центъра на Европа или че имаме капацитета, финансите, образованието, културата и липсата на корупция на тези страни?! Моля ви, като сравнявате, вижте в какви лайна сме потънали и тогава вадете аргументи. Да, сиромашка радост е, но беше нужна...

 

Стефан Ралчев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 10667 |19.09.2020 Протестиращи питат Ангел Кунчев: Защо източвате касата с тестовете за Covid? . 45| 14463 |04.09.2020 Държавата атакува Хиполенд, защото подкрепи протеста . 54| 11036 |17.07.2020 Хр. Иванов: Защо сега Борисов се разграничава от Шиши? Защо сега В. Симеонов се сети за Доган и резерва? . 9| 13768 |24.06.2020 Стоян Тончев: Атакуват ме, защото разбрах, че висш магистрат е взел подкуп от 5 млн. евро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads