Реклама / Ads
8| 6885 |29.10.2020 НАРОДЕН ГЛАС

”Зелено движение”: ГЕРБ и патриотите превръщат порядъчни граждани в престъпници

.
Източник: БГНЕС
ГЕРБ и патриотите се опитват да ни върнат в каменната ера и да превърнат порядъчни граждани в престъпници. Това обявиха в своя позиция от ”Зелено движение”. Повод за недоволството им е вчерашната промяна в Наказателния кодекс, която Народното събрание прие на второ четене по предложение на ГЕРБ. Според нея се предвиждат до десет години затвор и глоба до 15 000 лева за всички, които организират нерегламентиран обществен транспорт на хора.
 

Ето и какво гласи позицията на "Зелено движение":

 

"Зелено движение е изумено от пируетите на управляващото мнозинство, което днес прокара 10 години затвор за споделените пътувания. Типично по даникириловски – през преходните разпоредби на… Кодекса за търговското корабоплаване.

ГЕРБ обяснява, че така удрят нелегалните таксиметрови услуги. Всъщност вкарват в сивата зона групите в социалните мрежи за общи пътувания и споделяне на разходите за тях. Услугата в тези групи е предпочитана, защото е бърза и на добра цена. В същото време е чудесна и за природата, и за пестенето на ресурси. Четирима човека в една кола е по-добре от един.

 

Това вече не е бъдещето. Това е настоящето. Колкото и да се опитват, депутатите не могат да спрат новите технологии. Не че властта не се опитва да го прави. През 2015 година забрани услугата UBER и подобни. От години водят борба за силни регулации и върху отдаването на стаи и апартаменти за краткосрочен наем. Вероятно с идеята да помагат на големите хотелиери и таксиметрови компании. Което правят от години с неудобните разписания на друг екологичен транспорт – железопътния.

 

Сметките показват, че споделените пътувания и хотелиерски услуги спестяват на обществото изграждането на стотици нови хотели и покупката на хиляди автомобили. Тази тенденция ще се задълбочава. Тя ще отслабва натискът за унищожаване на зелени площи за строителство на сгради и паркинги. Споделената икономика трябва да бъде насърчавана, а не да ѝ се пречи.

 

Мнозинството на ГЕРБ и патриотите е аналогово и принадлежи на 20 век. Няма как да ни върне в каменната ера, но се опитва по всякакви начини. Като превръща порядъчни граждани в престъпници. Когато и да си ходи, все ще е късно.

Призоваваме президента Радев да наложи вето над срамната забрана. Защото живеем в 21 век и искаме България да бъде лидер а не на опашката!"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 10041 |08.10.2020 Христо Иванов разобличи дерибействащия кмет от ГЕРБ в Нова Загора . 14| 8816 |29.09.2020 Първан Симеонов: За първи път виждаме синхронизирана синьо-червена опозиция срещу ГЕРБ . 8| 7619 |28.09.2020 Иво Инджов: ГЕРБ управлява на инат и с омраза, а това се връща като бумеранг . 18| 9268 |19.09.2020 Огнян Герджиков: Проектът на ГЕРБ за конституция е нескопосан, прах в очите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads