Реклама / Ads
30| 14230 |15.01.2015 ЪNDERGROUND

За 8 месеца - 9 показни убийства, нито едно разкрито

.
Нова епидемия от показни убийства залива страната. От май м. г. досега са екзекутирани 10 души, установи проверка на Фрог нюз. В класацията не са включени тежките престъпления, извършени по битови и други причини.
 
Според експерти по национална сигурност МВР демонстрира показна активност през последните два дни със задържането на група за мокри поръчки. Истината е, че нито едно от шумно рекламираните дела, озаглавени като Килърите 1,2, 3, 4 и т. н, не са докретали до решение дори на първа инстанция.

Поредицата от разстрели започна с убийството на Красимир Гочев-Шмид. Той беше ликвидиран на 21 май м. г. близо до дома му в Своге. Шмид се сочи за един от сериозните врагове на друга легендарна фигура от ъндърграунда- Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския.

По идентичен начин към отвъдното пое и бизнесменът от Ботевград Семко Семков. Неизвестни до този момент килъри го причакаха и пратиха пет куршума към 40-годишния мъж. Водещите версии, лансирани в общественото пространство са свързани с неуредени финансови отношения.

Съдбата на компютърния спец Николай Найденов го отведе в моргата, след като на 17 октомври беше застрелян на столичната ул. „Яков Крайков”. Първоначално се пусна слух, че убийството е станало заради кавга за паркомясто. Полицията, обаче така и не откри данни, които да потвърждават това.

Черната полицейска хроника се обогати с още едно дръзко посегателство. Става дума за екзекуцията на 53-годишният свидетел срещу Йоско Костинбродския- Хрисим Хрисимов, извършена на 5 декември. Впоследствие се разбра, че той бил разпитван по делото срещу Костинбродския и в деня преди да го убият е трябвало пак да ходи в съда. Пусна се и противоречива информация дали е бил охраняван като важен свидетел на прокуратурата. Според шефа на специализирания наказателен съд Георги Ушев, Хрисим се явил пред магистратите с цивилна охрана. От МВР обаче отрекоха да му е била назначена такава. Предполага се, че ченгета на своя глава са извършвали действия, които не са регламентирани.

Жестоко убийство разтърси София точно на Бъдни вечер. Тогава с газов пистолет е прострелян в главата 46-годишен мъж на пазар „Димитър Петков”. Жертвата е била ритана, а умъртвяването е станало с удар от стъклена бутилка.

Новата година започна и с „нова серия” показни разстрели. В рамките на няколко дни 5 човека вече са екзекутирани. Първите жертви са строителният предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. Семейството беше убито на 8 януари, като труповете им бяха отрити от случаен минувач на улица недалеч от зоопарка. По случая беше задържан мъж, който, обаче не приличал на нападателя, засечен от камери. Освен това издържал детектора на лъжата, след което го пуснали.

33-годишната пиарка на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова не можа да отпразнува именния си ден. Вечерта на 12 януари неизвестен стрелец я причака до дома й и прати в нея шест куршума, пет от които смъртоносни. Днес близките й се прощават с нея. Хипотезите за смъртта й варират от накърнени бизнесинтереси до лични взаимоотношения. Татяна Дончева допълни картината с припомняне, че депутатът от ДПС Делян Пеевски управлява община Пазарджик.

Два дни по-късно внезапни изстрели в Пловдив спряха жизнения път на майстора по бойни изкуства Димитър Стоянов-Лудия. Той е прострелян в италианския ресторант в кооперацията в парк „Лаута” на 14 януари. Стоянов е бил жив известно време, но е починал на път за болницата. Твърди се, че нападението било заради лихварския му бизнес. Междувременно в петричкото село Яворница бе убит Орхан Юзиров, собственик на модерен бар и хотел. Тялото му е намерено край пътя. По първоначални данни Юзиров е бил пребит да смърт. Полицията работи по няколко версии – отмъщение на канабисови барони в района и нападение с цел грабеж.

Като прибавим към този списък избягали и неоткрити затворници, избягали осъдени на затвор за убийства и други тежки престъпления, картината става още по-тежка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 21585 |15.01.2015 Основна версия: Митьо Лудия убит за 2 млн. . 23| 16961 |14.01.2015 "Бояна" ликува заради акцията на ченгетата срещу главорезите . 15| 13794 |13.01.2015 Първо във Фрог: Спипаха крадците, задигнали колата на зам.-главния прокурор . 27| 24307 |12.01.2015 Потвърждава се новината на Фрог: Сертов е свързан с корабна далавера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads