Реклама / Ads
3| 11904 |04.05.2017 ЪNDERGROUND

Абсурд! Над 30 бона даде държавата за делата на Сумиста срещу хората, които го вкараха в затвора

.
Петър Стоянов-Сумиста
Над 30 000 лева до този момент е платила държавата за съдебните дела, които лидерът на бандата за мокри поръчки „Килърите” Петър Стоянов-Сумиста заведе срещу хората, които го вкараха в затвора за дълги години. Това установи проверка на Фрог нюз. Случаят е достоен за холивудски филмов шедьовър, който показва, че на държавата не и пука за борбата с престъпността, още по-малко защитава тези, които го правят.
 

Както медията ни многократно алармира, Сумиста е завел над 13 дела срещу съдии, прокурори, полица и и свидетели на знаковото дело. Благодарение на техният труд, бандитът получи 19 г. затвор за поредица от побои и палежи. На две инстанции има издадена и доживотна присъда без право на замяна за две убийства-на Румен Рачев и Петър Лупов. Очаква се през юни т. г. ВКС да си каже тежката дума и за това наказание.

Абсурдното е, че докато Петър Стоянов завежда дела на всички, ангажирали се с делото „Килърите”, държавата поема финансовите разходи за неговите адвокати. Тъй като исковете му за всяко дело са за между 50 и 100 000 лв., адвокатските хонорари възлизат над 2000 лв.. Това означава, че за 13 дела държавата се е бръкнала за близо 30 бона. Отделно от това Сумиста е освободен от задължителната съдебна такса, която е 4% от иска и всички български граждани надлежно си я внасят. Причината масрафа да му излиза безплатен, е че затворникът и жена му нямат никакви доходи. Петър Стоянов търка наровете в Софийския централен затвор. Според Декларация на съпругата му Емилия Попова пред съда, тя не работи на трудов договор, няма доходи от търговска дейност, няма участие в кооперации и в граждански дружества, не получава издръжка, пенсия и т. н. С две думи, жената е оставена без пукната пара.

 

Дали това е така, обаче ?! Фрог разполага с документ, от който е видно, че Попова има сключен трудов договор с фирма, собственост на опасно близка до сърцето на Сумиста дама. Същата го посещавала многократно в ареста, за да споделя тегобите му зад решетките. От информационните регистри е виден и друг факт, а именно, че Емилия Здравкова има 25 дял от дружество с ограничена отговорност. Всичко това поставя под съмнение достоверността на Декларацията, подадена от съпругата на Сумиста.

Във връзка с делата, което Сумиста е завел, се случва нещо също много скандално. Адвокатите му са поискали чрез съда адресите и личните данни на хората, които са го разобличили в извършването на тежките престъпления. Странното е, че съдът се е съгласил на това и информацията вече е предадена на страната на опасния затворник.

Петър Стоянов поиска в сряда от ВКС да му промени мярката за задържане по обвинението за двете убийства. Любопитното е, че преди заседанието, в продължение на седмица, всеки ден излизал от затвора и сядал в адвокатската стая, за да си препрочита делото. На магистратите направило впечатление, че въпреки здравословните оплаквания от високо кръвно, постоянно се шегувал с персонала и пиел кафе. След няколко часа размисъл, висшите магистрати отказаха да променят мярката му за задържане.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 14241 |04.05.2017 Държавата удари Спас Русев! Провали се сделката му за „Виваком“ . 1| 4064 |02.05.2017 ОС във Варна даде на държавата акциите си от Пловдивския панаир . 0| 4914 |10.04.2017 Държавата е изхарчила 6,2 млн. лева без поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads