Реклама / Ads
6| 9665 |30.10.2017 ЪNDERGROUND

Абсурдът с „Килърите” продължава! Съдия назначи експертиза за вредите на лидера на бандата от тежката присъда

.
Петър Стоянов-Сумиста
Абсурдът с осъдената банда за мокри поръчки „Килърите” продължава с пълна сила. Съдия Георги Иванов от СГС е назначил съдебно-психиатрична експертиза, която да установи какви са неимуществените вреди, което са нанесени на Петър Стоянов-Сумиста, осъден окончателно и признат от ВКС за лидер на ОПГ за убийства, палежи и взривове. Според юристи такъв прецедент няма в световната съдебна практика.
 

Припомняме ви, че Сумиста в момента излежава 19 годишна присъда. Очаква се всеки момент ВКС да се произнесе и по доживотната му присъда без право на замяна, дадена от две поредни инстанции-Шуменският окръжен съд и Апелативният съд във Варна. Най-суровото наказание е дадено за екзекуциите на бизнесмена Румен Рачев и адвокат Петър Лупов.

 

Докато търка наровете в пандиза, Петър Стоянов реши да си разнообрази живота си, като заведе десетки дела за клевета срещу всички хора, които са се докоснали до делото „Килърите”. Става дума атака срещу свидетели, съдии, съдебни заседатели, прокурори и полицаи, благодарение на които престъпната дейност на групата беше не само осветлена, но и категорично доказана. Окончателно признатият от съда за лидер на ОПГ за убийства, палежи и взривове в момента иска от всеки парични обезщетения в размер на не по-малко от 50 000 лева. Някои искове са за по 100 бона. Още по-куриозното е, че за дела, които са между 30 и 50 на брой, държавата поема разходите на Сумиста, които са средно около 2500 лв. за всяко.

Голяма част от делата, заведени от Сумиста вече са прекратени поради недопустимост. Магистратите са категорични, че с влязлата в сила тежка присъда на Петър Стоянов, показанията на свидетелите и събраните от полицията факти срещу него са оценени като достоверни и непротиворечиви.

 

По едно от тях обаче, проведено в края на миналата седмица в СГС и насочено срещу полицаят, разкрил престъпната банда, съдът е поискал да се направи съдебно-психиатрична експертиза за вредите, които е понесъл Петър Стоянов. Той се оплаква, че ченгето е дало показания в съдебната зала срещу него, което е правен абсурд. При тази ситуация държавата ще продължи да плаща още пари за капризите на осъдения бандит. Въпросното дело е отложено за май догодина. „Управляващите се бият в гърдите, че се борят с организираната престъпност. Делото „Килърите” е доказателство, че който го направи, го чакат заплахи. Държавата не застава зад тези, които са се осмелели да се изправят срещу мафията”, коментират юристи.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4362 |23.10.2017 Румен Радев назначи с указ Георги Чолаков за шеф на ВАС . 2| 7142 |19.10.2017 Съдия Василев към Даниела Дончева: Вършете си почтено работата . 1| 4800 |16.10.2017 Лозан Панов настоява за наказание на съдията по делото срещу Чоков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads