Реклама / Ads
56| 24848 |02.07.2011 ЪNDERGROUND

Алексей Петров, Любомир Павлов и Огнян Донев "на нож" срещу Бойко Борисов

.
Алексей Петров
Теодор Дечев обяви "пълна бойна готовност" за сваляне на правителството. Ще се слеят ли КРИБ на Огнян Донев и ССИ на Алексей Петров и общата им медийна група ще подкрепи ли Трактора за кандидат-президент?!
 


На 3 юли Съюзът за стопанска инициатива ще проведе национално съвещание (каквото и да означава това), обяви неговият председател Теодор Дечев в ефира на радио К2 в съботното обзорно предаване „На шестия ден”. На него щели да серазискват мерки, за да бъдел "спрян крахът на икономиката и пълното унищожение на малките и средни предприятия. „Загубите на страната само от контрабанда са между 42 и 50 млн. лева седмично, тоест над 2 млрд. годишно. Тези пари изтичат в партийните каси, за да започне след няколко месеца едно юнашко пазаруване на гласове. Затова предприемачите предложиха протестни действия, първоначално кратковременно запушване на някои ГКПП, като по този начин искат да спрат контрабандата”, обясни Дечев, близък съратник на обвинявания за глава на криминалния "Октопод" Алексей Петров. Той заяви, че това са„меките” предложения за борба срещу контрабандата. По-твърдите са„отстраняване на причината”, като Дечев не изключва възможността утре Националното съвещание да поиска оставката на Бойко Борисов.

„В рамките на един месец ние ще сме се привели в пълна бойна готовност.

Смисълът на съществуването на организации като нашата, е да пазим социалния мир, социалния диалог и алтернативата на класовата борба. Изцяло по вина на сега управляващите тристранното сътрудничество между държава, профсъюзи и работодатели е изпразнено от съдържание”, обясни още той, използвайки крайно противоречива стилистика: "бойна готовност за запазване на социалния мир"?!

„Срещата ни с главния прокурор на Република България г-н Велчев се наложи поради изключително криминалния характер на натиска, който се оказва върху предприемачите в страната. Ние вече разполагаме с обобщение на оплакванията на предприемачите и действителните случаи и практики, описани във всички областни градове в страната. Те сочат едно и също: политически натиск, административен произвол и терор от страна на контролните органи."

Теодор Дечев, естествено, проуска като "несъществени" всичките случаи на страх и ужас сред едрия бизнес, заради агресивни набези към фирми и банки по времето, когато Алексей Петров управляваше ДАНС,

а бившата данъчна шефка Димитрина Захаринова му беше дясна ръка.

Попитан за възможността ССИ да е оръдие за влизане в политиката на изпълнителния му директор Алексей Петров, Дечев отговори пред слушателите на радио Ка2, че не ССИ е функция на Петров, а тъкмо обратното (?!) Той допълни, че още на миналото общо събрание на съюза е взето официално решение, ако Петров се кандидатира за президент, той да бъде подкрепен. „Защитаваме интересите на малките и средните предприятия, които са в катастрофално положение. По силата на някакво съвпадение освен национална катастрофа, тази година има и президентски избори. Още преди месеци, когато ситуацията далеч не беше такава, взехме принципното решение да подкрепим Алексей Петров. Вероятно Теодор Дечев няма в дома си телевизор и не гледа какво става в Гърция, затова твърде произволно използва понятия като "национална катастрофа".

Съюзът за стопанска инициатива никога не е излизал от политиката.

Единственото, което ССИ не е правил, е да се включва на избори, защото той не е политическа партия. Факт е, обаче, че икономиката има пряко отношение към политиката”, заяви Дечев.

Тези дълбокомислени слова вероятно трябва да обяснят защо неправителствена организация - неприкрито и брутално - се използва за атаки срещу правителството.

Сдруженията с нестопанска цел в България очевидно имат за основна цел да правят имидж и да пробутват към властта определени бизнесмени, коментират наблюдатели.

ССИ играе ролята на обществена платформа за публичността на Алексей Петров, подсъдим по няколко криминални дела.

КРИБ служи за платформа на Огнян Донев, съсобственик на "Софарма" и медийна група, притежаваща "Труд", "24 часа", "168 часа" и сателитните им издания, за защита на корпоративни интереси и евентуално влизане във властта. Представител на работодателите в България се явява човек,обвиняван от бившите си съдружници Христо Грозев и Карл фон Хабсбург в кражба на фирмата, издаваща споменатите вестници. Срещу него се води дело по този повод. Участници в сделката твърдят, че ВАЦ е предпочела офертата на Любомир Павлов пред другите три, защото е получила уверение, че ще се избегне законовото изискване Комисията за защита на конкуренциятада се произнесе по казуса за наличието на "концентрация" на медийния пазар.

Лидерът на ДСБ Иван Костов внесе в прокуратурата и ДАНС писмо на Карл фон Хабсбург, краткотраен съдружник на Любомир Павлов, в което се очертава подробна "схема за пране на пари" от страна на бившия шеф на Надзорния съвет на Общинска банка. Както стана ясно през миналата седмица, Любомир Павлов-Огнян Донев и Алексей Петров ще издават общ всекидневник "България днес", който ще започне да излиза на 4 юли.

Остава да очакваме сливането на КРИБ и ССИ, както и техни общи действия за сваляне на правителството и за издигане на Алексей Петров за кандидат-президент, тъй като Огнян Донев не може да се кандидатира - роден е в Белград. Но пък няма законови пречки да се прицели в премиерския пост при благоприятно стечение на обстоятелствата за бизнес-медийната камарила: Донев - Павлов - Петров - КРИБ - ССИ.

Bulgaria News
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9409 |27.06.2011 Перач на Имелда Маркос консултира финансите на Дарина Павлова . 18| 17997 |06.06.2011 Още търсят изчезналото съкровище на Илия Павлов . 21| 18941 |23.03.2011 Платили на Кокаларя и Дядо Мраз да лъжат за Алексей Петров . 43| 23959 |24.01.2011 Алексей Петров си върна бизнеса с проститутки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads