Реклама / Ads
54| 17624 |20.01.2011 ЪNDERGROUND

Американски финансисти и родни политици дирижират скандали за пари

.
Първанов и Сорос в сделка за милиони
 
Драматичните събития от края на 1996 и началото на 1997 г. са осъществени по предварително изготвен сценарий, чрез който международният финансов спекулант Джордж Сорос спечелил над 100 милиона долара. Социалистическите лидери Георги Първанов и Николай Добрев влезли в тайна схема, от която се облажили с 1 млн. долара. Сензационните разкрития коригират ной-новата ни история и разкриват задкулисните гешефти на българската политическа върхушка. Рухват и митовете за национално отговорни дейци, които работели за интересите на страната и народа.

Скандалните разкрития станаха достояние на „Торнадо” от изключително достоверни, специализирани справки, имащи отношение към направените анализи от чужди разузнавателни служби за случващото се в България през този период.
Разследване на финансова схема на търговията с български ценни книжа и серия свидетелски разкази показват, че за двата месеца на декември 1996 година и януари 1997 година настоящият президент Георги Първанов и бившият вътрешен министър от кабинета на Виденов - Николай Добрев, са се облагодетелствали от своите действия с близо 1 милион щатски долара.

Години по-късно излиза на бял свят спекулационна схема, разработена от финансиста Джордж Сорос, според която със съдействието на няколко български политици международният спекулант е спечелил над 100 милиона щатски долара само за два месеца. Скандалните разкрития показват, че въз основа на внимателно преценени политически действия Сорос е успял да манипулира търговията с български ценни книжа на международната фондова борса, вследствие на което е успял да спечели огромните пари в рамките на дни.

Основните договорки по реализацията на плана са станали в няколко последователни срещи, участници в които са били Георги Първанов, Николай Добрев, Иван Костов, Александър Божков, Георги Прохазки и един финансист от американски произход, водещ финансовите дела на Джордж Сорос по това време на Балканите. Първата среща става в кабинета на тогавашния председател на Народното събрание Благовест Сендов. На нея участват настоящият президент Георги Първанов, тогавашният вътрешен министър Николай Добрев, председателят на НС Благовест Сендов, бъдещият премиер Иван Костов, Александър Божков и представител на Джордж Сорос.

Втората среща е вечеря, проведена в хотела на братя Джанкови на Копитото на Витоша. В тази среща водещи лица са Иван Костов и Николай Добрев. Именно на нея се очертава календарната схема по сдаването на властта от страна на БСП и съответните последващи действия. Според предварително подготвения план на гениалния финансист всяко политическо действие би намерило моментално икономическо отражение върху цената на българските ценни книжа на международната фондова борса. Така, умело манипулирайки събитията в страната ни през този период, Сорос успява да осъществи поредната си гениална финансова схема, чрез която за пореден път в рамките на съвсем кратко време реализира огромни печалби. Планът му сработва благодарение на корумпираността и податливостта на група български политици, които чрез действията си облагодетелстваха себе си и международния спекулант.

Според източници на „Торнадо” целият процес по подготовката и осъществяването на коварния план е бил надлежно документиран както от наши, така и от чужди специални служби. В докладите на много от тях за този период детайлно са описани всички участници и предприети стъпки по превръщането на сценария в действителност. Днес част от героите са покойници, но друга са все още активни участници в родния политически живот. Въпрос на време, разследване и личен морал е пълното изясняване на един доста спорен и забулен в много въпросителни период, чието разкриване е сериозно предизвикателство и дълг пред историята и бъдещите поколения на страната ни.


Кой е Дж. Сорос


Звездният миг на американския финансист и милиардер от еврейско-унгарски произход е на 16 септември 1992 г. Тази дата остава в историята като Черната сряда, а Джордж Сорос става известен като „човека, който взриви Централната банка на Англия”. Спекулацията срещу английския паунд му носи 1,1 милиарда долара чиста печалба само за един ден. В разстояние на месец лирата губи 14 % от стойността си, Bank of England е на колене и е принудена да оттегли паунда от Европейския валутен механизъм. Оттогава англичаните не искат и да чуят за еврото.

По време на азиатската финансова криза, при сходни обстоятелства, тогавашният министър-председател на Малайзия Мохамад обвинява Сорос в спекулация с валутната единица рингджит, вследствие на която развитието на страната спира за близо двугодишен период. Благодарение на огромните си капитали, спечелени със смели финансови спекулации, Сорос провежда широка колонизаторска дейност в бившите социалистически страни, доведени до крайна нищета. Редом с валутните си спекулации, Джордж Сорос разгръща и широка филантропска дейност. Той основава фондация „Отворено общество“, чрез която е дарил около 5 млрд. долара. Неговата благотворителност се развива предимно на расистки и етнически принцип, като пари се дават само са някои етноси и раси.


1996 - 1997: Събитията повлияли на пазара на българските ценни книжа на МФБ

21 декември 1996
- Извънреден 42 конгрес на БСП. Жан Виденов обявява, че подава оставка като министър-председател на България и като председател на БСП.
ЦЕНАТА НА БДЦК ПАДА


22 декември 1996
- За председател на партията е избран Георги Първанов.
ЦЕНАТА НА БДЦК ЛЕКО СЕ ПОКАЧВА.

28 декември 1996
На извънредно заседание на 37-ото Народно събрание приема оставката на правителството на Жан Виденов.
ЦЕНАТА НА БДЦК ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАДА, ИНФЛАЦИЯТА РАСТЕ, ДОЛАРЪТ ПОСКЪПВА, ЛЕВЪТ ПОЕВТИНЯВА.

3 Януари 1997
- Парламентът, в който мнозинство има БСП, отлага гласуването на предложената от СДС Декларация за национално спасение от националната катастрофа.
ЦЕНАТА НА БДЦК ПРОДЪЛЖАВА ДА ПАДА, ИНФЛАЦИЯТА РАСТЕ, ДОЛАРЪТ ПОСКЪПВА, ЛЕВЪТ ПОЕВТИНЯВА

8 Януари 1997
- ПГ на Демократичната левица номинира за премиер в оставащия двегодишен парламентарен мандат Николай Добрев – министър на вътрешните работи в кабинета в оставка на Жан Виденов.
ЦЕНАТА НА БДЦК СЕ ПОКАЧВА

10 Януари 1997
- Президентът д-р Желю Желев (чийто мандат изтича на 21 януари 1997 г.) отказва да даде на БСП мандат за съставяне на ново правителство, макар че е задължен по Конституция. Опозицията обявява начало на национална политическа стачка, призовава към гражданско неподчинение и организира протестно шествие срещу Народното събрание. То завършва с обкръжаване на сградата и с опит за погром и палеж. Полицията се намесва със сила. Десетки са ранени.
ЦЕНАТА НА БДЦК РЯЗКО ПАДА, ИНФЛАЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ДА РАСТЕ, ДОЛАРЪТ ПОСКЪПВА, ЛЕВЪТ ПОЕВТИНЯВА ДРАСТИЧНО.

28 януари 1997
- Президентът Петър Стоянов (встъпил в длъжност на 22 януари 1997) връчва на БСП мандат за съставяне на правителство.
ЦЕНАТА НА БДЦК СЕ ПОКАЧВА

4 Февруари 1998
- БСП връща мандата за съставяне на правителство. Водеща роля за постигането на компромиса от страна на БСП има Николай Добрев. Политическите сили подписват споразумение за провеждане на предсрочни парламентарни избори през април 1997 г. и за запазване на социалния мир.
ЦЕНАТА НА БДЦК СЕ СТАБИЛИЗИРА, КАТО ЛЕКО ЗАПОЧВА ДА СЕ ПОКАЧВА.

12 февруари 1997 г.
- Президентът Петър Стоянов назначава служебно правителство, оглавено от кмета на София Стефан Софиянски, разпуска 37-ото Народно събрание и обявява предсрочни парламентарни избори на 19 април същата година. Първото решение на служебния кабинет на Стефан Софиянски е за въвеждане на валутен борд в България.
ЦЕНАТА НА БДЦК СЕ ПОКАЧВА.

19 април 1997 г.

- ОДС печелят изборите с абсолютно мнозинство
ЦЕНАТА НА БДЦК СЕ ПОКАЧВА

На 21 май 1997 г.
- 38-ото Народно събрание одобрява новия кабинет, оглавен от лидера на СДС Иван Костов.
ЦЕНАТА НА БДЦК СЕ ПОКАЧВА.

1 юли 1997 г.
- В действие влиза Закон за валутния борд
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 16908 |01.02.2010 Преди 65 г. Народният съд разстреля 100 . 6| 47729 |27.08.2009 "Звездите" залязоха по родните магистрали . 1| 14972 |17.07.2009 Гърци любили родните проститутки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads