Реклама / Ads
11| 12613 |20.04.2012 ЪNDERGROUND

Ангел Бончев: Все пак има справедливост!

.
Ангел и Камелия
„Все пак има справедливост!” Така Ангел Бончев коментира пред Фрог нюз решението на Софийския градски съд фондация „Утре за всеки” да му върне „дарените” 157 000 евро. Те бяха преведени на фондацията по принуда като откуп за отвлечената съпруга на Бончев – Камелия през пролетта на 2008 г.
 
Бившият съдружник на Гриша Ганчев  в корпорацията „Литекс” бе отвлечен от „Наглите”, а когато съпругата му предаваше исканите за него пари, бе похитена от същата група пред очите на ченгета, които уж трябваше да контролират положението.

Ангел Бончев бе отвлечен през май 2008 г. и бе освободен след 50 дни в плен и след плащането на откуп от 397 000 евро. Похитителите му отрязяаха и единия пръст, за да докажат, колко са сериозни в намеренията си да получат парите.  

Дни след похищението на Камелия Бончева съпругът й „дари” предназначените за откупа 157 хиляди евро на фондация „Утре за всеки“, както му разпоредиха похитителите. По-късно тя бе освободена.

След като полицията разби бандата за отвличания "Наглите", Ангел Бончев заведе гражданско дело срещу фондацията и си поиска парите обратно.  

"Дарих парите по принуда. Това не е доброволно дарение", заяви още в началото на процеса Бончев. От заседанията по делото „Наглите“ стана ясно, че похитителите са му наредили да направи дарение за фондация, която в онзи момент е имала рекламна кампания по телевизията.

Преди време БНТ излъчи репортаж, който показа, че с парите е построен център за рехабилитация на болни от рак, но там жените си плащат за прегледите а и се извършват СПА процедури.

 

Това дело нямаше да стигне до такъв резултат преди време. Просто щяхме да продължаваме да сме жертви. Сега нещата се промениха. Отивам при жена си в болницата”, сподели още Бончев пред Фрог нюз.

 


Припомняме, че в началото на април Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи и Даниел Димитров - Релето бяха осъдени на по 18 години затвор по делото срещу организираната престъпна група за отвличания "Наглите".

Любомир Димитров – Любо Гребеца пък бе осъден на 15 години затвор.

Според съда те са извършили десет отвличания с цел откуп и един опит за отвличане.

Не само името на рехабилитационния център "Алекса" свързва фондацията, която прибра парите от откупа на Камелия Бончева, с подсъдимия Алексей Петров. Разследване на различни медии (Днес, Биволъ, Разкрития, newsmaker.bg и др.) показва, че фондацията „Утре за всеки" не е случайно избрана за операцията по получаване на откупа за отвлечената Бончева. Към времето, когато Ангел Бончев е превел принудително 157 000 евро на фондацията, поне три от нейните служителки са били свързани по различен начин с Алексей Петров.

Управителката на „Утре за всеки" Нина Хаджийска се познава с Алексей Петров още от НСА, където тя се дипломира като магистър по спортен мениджмънт. По-късно пътищата на двамата се пресичат, докато тя следва застраховане.

Топла връзка с Петров, известен още като Трактора има и Катя Делирадева, която също е в Управителния съвет на фондацията. Проверка в търговския регистър сочи, че тя членува в „Съюз на застрахователните агенти", за който е известно, че е свързан с Алексей Петров. Сред представителите на въпросния съюз е и Татяна Вачева, близка приятелка на Катя Далирадева. Вачева е една от доверените служителки на Алексей Петров. Самата тя е управител на БК „Левски Спартак", която има преки връзки с „Лeв корпорация".

Сред служителките на „Утре за всеки" е Лорета Николова. Към момента на учредяване на фондацията тя е в Управителния съвет, впоследствие се оттегля. Преди да започне работа там, тя е дългогодишен застрахователен брокер в „Лев инс".

В „Утре за всеки" членува и Румяна Козарева. Нейният съпруг Йордан е близък с Алексей Петров и развива строителен бизнес с негова подкрепа. Собственик е на „РВД – консулт" и „Инжком – 93″, които от години извършват строителни работи за „Лев инс".

За топла връзка между Алексей Петров и „Наглите" се заговори още при разпитите на групата за отвличания. В разговори по време на разследването Любомир Димитров – Гребеца заявил, че знае кой е човекът, който е ръководи в сянка бандата. От думите му тогава станало ясно, че това е бил мъж с високо обществено положение, който заема важен пост в тайните служби. Викали му Баро (от Баровец).

Бившият служител на НСО Пламен Устинов, който е защитен свидетел по процеса "Октопод", също смята че има връзка между Алексей Петров и отвличането на бизнесмена Ангел Бончев. Той направи скандални разкрития, че Петров е поръчал убийството на Гриша Ганчев. Устинов обаче предупредил Ганчев, който потърсил помощ от тогавашния президент Георги Първанов. Известно време след това бил отвлечен Ангел Бончев, съдружник на Гриша Ганчев. Устинов разказа тези неща в съда по делото срещу "Наглите".

Самият Алексей Петров се възмути, че името му се замесва с „Наглите” и на Разпети петък се изказа по бТВ, като обвини за всичките си неприятности премиера Бойко Боирсов и вътрешния министър Цветан Цветанов. Дори се закани да съди Цветанов за намеците, че е свързан с групата за отвличания. В същото време в. „Галерия”, който според издателите му, никога не е имал нищо общо с Алексей Петров написа на 1-ва стр. „Алексей Петров: Цветанов и Флоров (шефът на ГДБОП, б.р.) зад отвличанията”. Подзаглавето на същия материал е: „Прокурорът Роман Василев спираше разработки на ДАНС.

Според юристи Петров ще има сериозни проблеми, ако Цветанов, Флоров и Роман Василев заведат дела срещу него, защото ще трябва да доказва помпозните си твърдения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 25321 |17.04.2012 България да стане Тракия, сочи Панагюрското съкровище . 70| 20710 |04.04.2012 Срамно! Държавата пълнила гушата на „Октопода” със застраховки . 117| 15544 |29.03.2012 Амнезия налегна Прокопиев и Ковачки за „Килърите” . 11| 35825 |26.03.2012 400 кила белгийска кока разстреляха Поли Пантев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads