Реклама / Ads
6| 18375 |04.01.2019 ЪNDERGROUND

Апетитите към „Дунарит“ докараха обвинение в ОПГ на собственика и неговия адвокат

.
По сходен начин от делото са били ”премахнати” още двама адвокати от кантората Карадалиев.
Адвокатът на Цветан Василев Лазар Карадалиев е получи второ обвинение, този път заради друг негов емблематичен клиент – Емилиан Гебрев, собственик на оръжейните заводи „Емко“ и „Дунарит“. Обвинението на Карадалиев изключва възможността той да защитава Гебрев.
 

Лазар Карадалиев е бил обвинен като ръководител на престъпна група за пране на пари. Той е един от адвокатите на банкера Цветан Василев и на собственика на оръжейния завод "Емко" Емилиян Гебрев.

 

Обвинения са му повдигнати на 20 декември миналата година, ден, след като специализираната прокуратура започна претърсвания в офиси и домове на адвокати от неговата кантора. Специализираната прокуратура са потвърдили, че на 19 декември са извършвани "процесуално-следствени действия", но са отказали повече подробности.

 

Карадалиев е обвинен заедно с бизнесмена Гебрев. Според разследващите двамата са ръководили престъпна група за пране на пари. Делото е старо, води се още от 2017 г. По това разследване Гебрев бе обвиняем за източване на завода. Разследването започна точно когато Гебрев влезе в конфликт с депутата от ДПС, крупен бизнесмен и медиен магнат Делян Пеевски заради съмнения, че последният се опитва да придобие оръжейния завод "Дунарит", съобщава "Медиапул".

 

Прокуратурата е променила обвинението и вместо за източване, обвиненията са за пране на пари. Обвинението на Карадалиев изключва възможността той да защитава Гебрев. По сходен начин от делото са били "премахнати" още двама адвокати от кантората му. Те са разпитани като свидетели по разследването и също не могат да бъдат защитници на бизнесмена.

 

Обвиняеми са около 10 души, част от които са шефове на търговски дружества. Това не е първото обвинение на Карадалиев. Миналата година той бе обвинен, че се е опитал да "профилактира" свидетел по делото за източването на КТБ. От държавното обвинение към момента отказват подробности за разследването.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 13747 |04.01.2019 Георги Георгиев от БОЕЦ: Здравната инспекция потвърди, че се опитват да убият съпругата ми! . 3| 6446 |02.01.2019 Отхвърлен иск на синдиците на КТБ ощетява с 1,6 млн. лева вложителите . 0| 13113 |02.01.2019 Майката на загиналата Асияна: Дъмпела превърна внучето ми в затворник . 12| 11787 |28.12.2018 24 часа в ареста за дрогиран с пистолет на пътя и над 5000 часа за Иванчева и Петрова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads