Реклама / Ads
4| 11366 |21.04.2014 ЪNDERGROUND

Т. Атанасов: Убих Николай с нож за 5000 лева

.
Убих Николай за 5000 лв... трябваха ми пари. Това самопризнание направил Тодор Атанасов, който бе задържан за убийството на Николай Христов. Вече са известни повечето подробости около кървавото престъпление в Бургас. Според разследването Тодор Атанасов е намушкал на 4 места в гръдния кош 22-годишния си приятел Николай Христов, с когото са учили в една и съща гимназия и от години живеят в един и същ блок.
 
В присъствието на психолог 21-годишният бивш ученик от бургаското морско училище Атанасов, известен още като Баничката, е направил пълни самопризнания.

Засега обвинението е само по чл.115 - "който умишлено умъртви другиго се наказва за убийство с лишаване от сволода от десет до двадесет години“. То обаче може да се промени, когато излязат резултатите от експертизите, смята наблюдаващият прокурор Калина Чапкънова, шеф на окръжното обвинение.

Поръчана е съдебно-медицинска експертиза, която ще изясни дали Николай е изхвърлен от колата жив и след колко време от намушкванията е настъпила смъртта.
Основната версия, по която полицията работи, е грабеж, но все още такова обвинение на Тодор не е повдигнато.

22-годишният дистрибутор на хранителни продукти Николай Христов изчезва в петък. Той не се прибира от работа след поредния тур из областта. На следващия ден - 19 април, родителите му търсят помощ от полицията. сигналът е подаден около 13.30 ч. Полицаите намират служебната кола на Николай изоставена край Банево и попадат на кървави следи. По непотвърдена информация още там те окрива улики срещу Тодор. Проверката показва, че младежът е със стари грехове.

В резултат на полицейските действия е задържан Тодор Атанасов от Бургас, криминално проявен и осъждан  преди време за кражби и притежаване на наркотици. Извършен е обиск в дома му, като са иззети веществени доказателства, сочещи за съпричастност към извършеното убийство.

Трупът на Николай  е открит в близост до черен път в землището на село Сигмен, община Карнобат. Откаран е за аутопсия в катедра «Съдебна медицина» към МБАЛ - Бургас, като е констатирано, че смъртта е настъпила, в следствие на обилна кръвозагуба от нанесени четири прободни рани в областта на гръдния кош и белия дроб. 

21-годишния Тодор Атанасов е привлечен в качеството на обвиняем, като му е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа».

Тодор Атанасов живее в комплекс "Славейков". Двамата с Николай са се познавали.Преди да убие приятеля си, Николай го е обрал. От чантичката му взел повече от 5 000 лева, фирмени пари.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 29959 |18.04.2014 Фатален край за Валя Иванова, близките пазят тайна . 15| 14859 |14.04.2014 Анг. Петрова: Не Сарафов, а Цацаров да каже за Луканов . 24| 11295 |13.04.2014 Сензация с документ-менте по делото Луканов . 45| 18676 |08.04.2014 Арлин Антонов пред Фрог: В Лясковец е било "айде на юруш" и 500 патрона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads