Реклама / Ads
13| 10184 |13.09.2013 ЪNDERGROUND

Банди за наркотици наследиха ВИС и СИК

.
Банди от по 15-20 души върлуват в момента в България. Те държат по 2-3 района за разпространение на наркотици и се борят за разширяване на влиянието си. Такива като ВИС и СИК със строга йерархия вече няма, казва пред "Телеграф" шефът на СДВР Ивайло Спиридонов.
 

Лидерите на групите обаче нямали възможност нито да се наложат, нито да израснат, тъй като полицията ги неутрализирала навреме.

Шефът на СДВР коментира и разкриването на групата на Новите килъри. Конфликти в групата са довели до пропяването на нейни членове. На определени етапи някои от бандата почувствали заплахи за живота си и за сигурността на близките си. Точно тогава крачката да разкажеш на какво си бил свидетел е много малка, казва Спиридонов. По думите му с въпросните хора не можело да се шикалкави - с тях трябвало да се играе открито - с картите на масата.

Преди да се стигне до арестите на Новите килъри за тях интензивно е събирана информация две години. Именно работата по убийството на Джиджи довела до Валентин Кирилов-Пуйката, който се укриваше в Перник. При такива хора има много голяма радиодисциплина, не споделят нищо по телефона, посочи шефът на СДВР.

Спиридонов изтъква още, че престъпленията, извършени от бежанци, логично са се увеличили с покачването на броя на пребиваващите у нас. Посягали на всичко, каквото им попадне - от бижута, коли, мобилни телефони до храна. Болшинството от тях, които са успели да получат статут на бежанец, се подвизават в центъра на София - в хостели и изоставени, полуразрушени сгради.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9709 |24.10.2011 Заменките с гори по-голяма далавера от наркотиците . 8| 8062 |10.08.2011 Бандите за взривове районирани като наркогрупите . 7| 5577 |07.04.2009 За кризата, МВР и икономиката на бандите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads