Реклама / Ads
7| 13461 |16.08.2013 ЪNDERGROUND

Бащата на Райко Кръвта - шеф на "Килърите 3"

.
Васил Станков, бащата на на покойния пернишки бандит Райко Кръвта, е сред задържаните 8 души от бандата за мокри поръчки. Смята се, че той е бил лидерът на групата. Полицаите са започнали разследване, след като двама свидетели по друго дело, пропели и ги насочили към мястото, където били заровени труповете, съобщава "24 часа"
 

Днес бе изровен и трупът на Теодор Неофитов – Ханс. Той се води безследно изчезнал от 2008 г. В миналото е гравитирал около “пернишкия Чикатило” Станислав Ангелов – Сиси. Сочен е като съучастник при убийството на Николай Христов – Хайо. След разстрела на Хайо обаче в Сиси са намерени личните документи на Ханс, както и ключове и броеница с разпятието, които носел в себе си, когато близките му го видели за последен път.

Днес от разследването бе разпространена и друга версия – че лично Сиси е дал насоки на полицаите къде да копаят.

Докато баретите арестуваха осемте членове на бандата, колегите им от отряда откриха най-малко 3 от жертвите им. След показания на свидетел антимафиотите претърсиха планините над селата Гавров дол и Лилянци, където е и родното място на Кръвта.

Предполага се, че серийният убиец може да се е споразумял с прокуратурата да даде показания срещу преместването му от зандана в Бобов дол в Централния софийски затвор. Сиси вече няколко пъти направи подобно искане, без да даде мотиви за това.

Сред задържаните са четирима от бившите лейтенанти на Райко Кръвта - Милчо Боянов-Чируза от Перник и Иван Цветков-Ванчето, Ромео и Борислав Михайлов-Кюлума от Радомир.

След разстрела на боса конкуренти, начело с Кръстьо Кръстев-Кръстето и Бойко Славчев се опитаха да превземат териториите за разпространение на наркотици. По-късно, на 29 май 2007 г. те изчезнаха безследно. Тогава групата на Райко отново се върна в бизнеса, но само за няколко месеца. Групата тогава успя да превземе пернишките квартали "Изток", "Църква" и "Мошино". В края на 2007 г. операция на пернишката полиция разби остатъците от групата на Райко и арестува 9 от основните й дилъри. При обиските бяха открити бележник, в който се отчитали продадените количества. От цифрите в него стана ясно, че бандата е печелила по 900 000 лв. годишно, тъй като продавала по 200 дози хероин всеки ден.

По време на акцията днес криминалисти са обискирали дома на Чируза в брезнишкото село Габров дол. Маскирани са влезли и в къщата на Кюлума в Радомир.

Кюлума и Ванчето бяха едни от основните дилъри на Райко Кръвта. Чируза пък е собственик на дискотека в Перник и един от най-приближените хора на вече мъртвия наркобос. Криминалистите предполагат, че след разстрела на Райко Кръвта те започнали да отмъщават на конкурентите им.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 18369 |13.08.2013 Секс тормоз и побои в община "Изгрев" . 31| 10232 |13.08.2013 Зелени мафиоти се показват от сделката за фонд "Доверие" . 12| 10748 |10.08.2013 Как футболист стана убиец за секунди? . 30| 10561 |08.08.2013 Кой провокира етнически конфликт в България?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads