Реклама / Ads
5| 10041 |05.12.2018 ЪNDERGROUND

Безобразие! Йожи от „Наглите“ излезе от затвора, няколко пъти го пускат в отпуск

.
Йожи от Наглите
Похитителят от групата за отвличания „Наглите“ Ивайло Евтимов-Йожи, който излежава 18-годишна присъда, в момента е на свобода. Затворническата администрация няколко пъти го пуска в отпуск. От вчера опасният престъпник отново се радва на живота извън решетките. За това алармираха пред Фрог нюз хора от неговото обкръжение.
 

Според тях Йожи е пуснат три дни. През този период, обаче никой няма да знае с какво се занимава, нито пък какво планира. Името на похитителя нашумя в средата на миналата година, когато стана ясно, че той излиза от затвора с решение на СГС. Затворническата администрация дала положителна оценка за него, като посочила в документите пред съда, че той се е променил и поправил. След медийния шум, втората съдебна инстанция-Софийският апелативен съд отказа да освободи предсрочно Ивайло Евтимов. По същата схема се опита за излезе от пандиза и друг член на бандата Любо Гребеца.

 

Припомняме ви, че групата на „Наглите“ действа от 2007 до края на 2009 г., когато са арестувани 28 души по мащабното разследване за серия от отвличания. Сред жертвите са бизнесмените Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Борислав Атанасов, Вилхелм Краус, детето Джорджо Марков, синът на Румен Гунински. По време на плен някои от тях останаха без уши и пръсти.

Освен Йожи и Гребеца, наровете продължават да търкат Прокопий Прокопиев-Културиста и Даниел Димитров-Релето. Някои от бандата бяха убити преди да приключи съдебния процес.

 

От близо две години затворите, които са на подчинение на правосъдния министър Цецка Цачева, се тресат от скандални разкрития, зад които прозира чудовищна корупция. Според полицията, чиновници пишат срещу заплащане на затворниците положителни характеристики за пред съда, като така им дават възможност да се измъкнат лесно на свобода, преди да са изтърпели наказанието си.  Заради сигнали, че лидерът на „Килърите“ Петър Стоянов-Сумиста готви бягство, полицията беше принудена да подсили охраната му с тежко въоръжени жандармеристи, а след това да го премести от София  в затвора в Белене.  

 

Има данни, че в плана е замесен и надзирател. Другият осъден от „Килърите“ Янко Попов-Туцо също поиска наскоро да бъде предсрочно освободен. Служител на затвора, обаче умишлено или не пропуснал да информира съда за това, че Попов е наказан заради открит телефон в килията му. След като магистратите върнаха престъпника в пандиза, стана ясно, че за него е открит арт-клуб, където уж правейки гипсови човечета,  намалява присъдата си от 10 години. Внезапна проверка на прокуратурата доказа, че във въпросният арт-клуб няма грам гипс и затворниците отбиват номера със сладки приказки.  След като Фрог изнесе скандалните факти, арт-клуба беше закрит, а Янко Попов подписа документ, че не желае да работи.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 12919 |31.05.2017 Само във Фрог: Йожи от „Наглите” събирал данни за богати затворници, крал пилета от столовата . 8| 15192 |31.05.2017 Вижте мотивите на съдия Младенов да пусне Йожи от ”Наглите” на свобода . 2| 10548 |29.05.2017 СКАНДАЛ! Двама от „Наглите“ вече са на свобода . 8| 19191 |04.10.2014 Арестуваха Църо от „Наглите“ на о. Пукет за източване на карти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads