Реклама / Ads
2| 9029 |10.08.2009 ЪNDERGROUND

Не бийте тревоманите, а техния "министър"!

.
110 саксии с марихуана намериха във Варненско Източник: МВР
Дребни „земеделци” бяха изловени от МВР за последните две седмици със саксии, оранжерии и домашни градинки с марихуана в десетки домакинства. Докато не хванат техния „министър”, омагьосаният кръг остава.
 

“21 кг канабис са били иззети при полицейска проверка в петричко село”, “Около 20 кг канабис са били иззети в Ахелой”, „Оранжерия за марихуана разкриха полицаи в дома на 54-годишна жена от габровско село”, „Разбиха фабрика за марихуана край Варна”, „Сгащиха 82 кг марихуана”, „Хванаха 44 кг хашиш на Капитан Андреево”, „Наш рейнджър отглеждал градинка с канабис”, „Канабис е бил иззет от дома на 23-годишен мъж в Казанлък.” Това е малка част от новинарския архив за последните 14 дена, през които пресцентърът на МВР бълваше ежедневно вести за заловен канабис под всякаква форма – в саксия, в градинка, изсушен, двойно препечен, в пликче, в кашонче и т.н. Собствениците на Мери Джейн се оказват хора с най-различен социален, обществен, етнически и пр. статус – англичани, ексрейнджър, безработен, 54-годишна безобидна жена с лична оранжерия... Общото между тях са няколко неща – отглеждат марихуана, мери джейн, козчета, хашиш, трева, канабис, индийски коноп или както щете го наричайте – наркотик. Не работят за себе си, а за човек, когото може би не са виждали никога и най-вероятно няма да видят и не на последно място – ще бъдат подведени под съдебна отговорност. В Наказателния кодекс възможните присъди са до 10 години и заплащане на глоба в размер на 50-100 хил. лв.
Вие, нашите читатели коментирахте „градинката” с канабис на бившия рейнджър от Ирак с поговорката „сиромах човек – жив дявол”. Жив дявол – да, но чак сиромах. Ситуацията е доста парадоксална. Държавата направи инвестиции за милиони в спорни мисии в Ирак, които днес си връща под формата на канабис, а сиромашията остава най-удобното оправдание на българина. Тревоманите от своя страна са разочаровани от акциите на МВР, в които това лято се конфискува хашиш за половин Китай. Въпреки добрата работа на службата, отново изплува вечният въпрос защо отново нямаме заловен „министър” на канабиса, а само дребни работници, които се занимават със земеделска работа – садят, поливат, плевят, сушат. След събиране на реколтата предават материала на главния дистрибутор в околията, а той на баш чорбаджията, който го връща на пазара по обратния канален ред до реципиентите. Не е тайна за никого, че босовете плащат на определени хора, за да бъде оставен на спокойствие изключително доходния им бизнес. Според запознати тревомани корупцията стигала на далеч по-ниско ниво. Уличните дилъри си правели месечна вноска на определени полицаи, които охранявали „района им” и така всички били доволни. За да отчетат дейност пък служителите на реда хващали перманентно напушени младежи, пребивали ги в ареста и ги записвали в регистрите като успешно заловени нарконарушители. За тези и други подробности разказва момче с прякор dub_specialist, което е изразило своето мнение в световния сайт за марихуана www.marijuana.com.

Ето какво казва той във форума на сайта:

„Здравейте, влизам във вашия форум, тъй като съм крайно заинтересован от това, как се отнасяте с марихуаната в САЩ. Гледах един филм наскоро на тази тема, който беше супер готин.
Ситуацията в България е супер затегната. Законът не прави никаква разлика между тревата и твърдите наркотици. Ако те гепят, си в голяма беда, без значение количеството и вида. Затвор за всичко – марихуана, кокаин, хероин...Винаги си прецакан по един и същи начин. Затова трябва да отбележа, че тук полицията е псувана яко, тъй като тя арестува, разпитва без дори да имаш право на адвокат. Поради тази причина никак не са мили с теб. Могат да си правят каквото си искат, а ти – да си завреш правата отзад. Никой не е над тези момчета, разбирате ли?! Познавам много момчета, които са виждали отблизо ада при боя в арестите, но за сметка на това нито един дилър не е имал проблеми с полицията, защото си плаща солидно. Те всъщност са в един отбор с куките. Когато обаче правителството не прави нищо срещу тези изверги в районното, то винаги се измъква с оправданието, че това са мерки за борба с наркотиците – патетични идиоти, не са ли? Толкова много животи са разрушени, дори и сега, докато пиша този коментар. Освен, че си бит и съсипат, на челото ти лепват знака „престъпник”, разбирате колко е „приятно”. Осново тези „криминално проявени” са тийнейджърите, хванати в парка с цигара джойнт. Нямам думи, никога няма да се оправи това.
Относно „вредата” от марихуаната няма да споменавам нищо, всички ние знаем за нея и за въшливата пропаганда вече. Господата в костюмите у нас обаче не искат и не желаят да видят очевидния факт, че много по-ужасни са травмите, които ченгетата оставят у пушачите на джойнт, отколкото той причинява върху хората. В Холандия, където тревата е легализирана, както се досещате тези тиранични мерки не са постигнали нищо. Европейският пример е налице, но няма кой да го последва, защото политиците нямат лична печалба от това. Те са в кюпа с дилърите, от които прибират тлъсти пари. Влезе ли законът за легализацията, те няма да могат да откачат нито евро, поне повечето.
Нищо не мога да направя освен да ги отсвиря от моя свят и да си бия барабана за свобода, както винаги съм правил. Единственото добро, което мога да извлека от цялата работа е, че с тяхна помощ цената на марихуаната все още не е толкова висока, че да не мога да си я позволя. Надявам се само да не бъде проследен моят постинг от полицията в България, тъй като и аз ще стана част от смачканите „наркомани”. Това дори е доста честа практика вече.”
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 39021 |06.08.2009 Нови разкрития за смъртта на Стършела и драмата Силистар . 14| 20309 |04.08.2009 Нета пуши от рецепти как да сготвим Mary Jane . 16| 14736 |01.08.2009 Астрологична прогноза за политиката на кабинета Борисов . 61| 34001 |30.07.2009 Министър Вежди Рашидов просто си проси шут

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads