Реклама / Ads
35| 18333 |03.06.2015 ЪNDERGROUND

Бомба! Прокурор Б. Сарафов отмаря със свидетеля срещу КТБ Б. Лазов в хотел

.
Нова адска машина цъка в прокуратурата. Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и главният свидетел срещу КТБ и Цветан Василев - Бисер Лазов отмаряли като първи дружки в луксозен хотел във Велинград. Това съобщиха за Фрог нюз изумени магистрати, станали свидетели на абсурдната гледка в началото на годината.
 
Според тях появата на виден обвинител в компанията на основен свидетел по дело с огромен обществен интерес е недопустимо и непростимо. Най-малкото заради възникване на съменния, че свидетелят ще бъде манипулиран, агитиран и склоняван да каже или да не каже определени неща в полза на едната страна. Това подлага на съмнение самата обективност на съдебния процес. В белите държави за такава наглост хвърчат глави, а не просто оставки, коментират юристи.

Според разказа на магистратите, засекли приятелската двойка, Сарафов и Лазов изкарали в хотела цял уикенд. Те купонясвали и се разхождали като близки приятели или роднини. Не станало ясно кой на кого е плащал или всеки си е фиансирал почивката сам, но така или иначе ситуацията била повече от необяснима.

 

Висшият съдебен съвет трябва моментално да се самосезира за случката и да поиска обяснение от прокурор Борислав Сарафов. Негов колега дори предположил, че Сарафов има двойник и именно той се е подвизавал във Велинград с Бисер Лазов, защото оригиналният Сарафов не би трябвало да се забърка в такава каша, ако здравият разум не го е напуснал. Ако обаче е вярно, това може да провали целия процес срещу КТБ и Цветан Василев, защото ще бъдат оспорени всички показания на Лазов.

 

Масло в огъня наливат и разкритията в някои медии за сделка на Лазов, който продал имоти на фирма, считана за собственост на депутата от ДПС Делян Пеевски, но управлявана от подставени лица. Става дума за това, че на 11.02.2015 г. фирмата ЕВРОБИЛД 2003 ЕООД, с ЕИК 131062652,  собственост на Бисер Лазов, продава на АСТЪН ОПТИМУМ ЕООД с ЕИК 202822555 бившата осеметажна сграда на „София прес” на бул. Цариградско шосе 113 – с РЗП от около 8 000 кв.м. Едноличния собственик на капитала на дружеството – Ивайло Йорданов Николов е изпълнителен директор на свързаното с Делян Пеевски дружество „ПРОМИШЛЕНО СТРОИТЕЛСТВО ХОЛДИНГ” ЕАД. това пък е видно от факта, че АСТЪН ОПТИМУМ ЕООД и „ПРОМИШЛЕНО СТРОИТЕЛСТВО ХОЛДИНГ” ЕАД са регистрирани на един и същ адрес – гр. София, ул. "Камен Андреев" 24.

 

Сделката е повече от скандална, но най-скандалното е, че е извършена под носа на прокуратурата, която дори не си мръднала пръста да провери като какъв Лазов продава "София прес", как се е оказал собственик, с какви пари и какъв е произходът на финансите му. След разкриването обаче с кого Лазов прекарва уикендите си - става ясно, защо се ползва с "чадър" от прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 8686 |11.04.2015 Как ще осъдят България заради прокурорите . 15| 13807 |13.01.2015 Първо във Фрог: Спипаха крадците, задигнали колата на зам.-главния прокурор . 16| 21641 |28.11.2014 Супер скандал! Прокурор спъва проверката за подслушването на Касим Дал . 91| 11224 |02.11.2014 Вложители в КТБ и ТБ "Виктория": Искров на прокурор!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads