Реклама / Ads
2| 7493 |24.09.2015 ЪNDERGROUND

Дадоха Хамстера на съд за проституция

.
Антон Петров-Хамстера
Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в Специализирания наказателен съд обвинителния акт за т. нар. нежен "Октопод". Разследването за него е свързано с това срещу престъпната група "Октопод", за чийто лидер обвинението сочи Алексей Петров.
 

На съд за ръководене и участие в организирана престъпна група, чиято цел е била да "вербува" млади жени, които да проституират в България и чужбина отиват Антон Петров-Хамстера, Мирослав Йончев, Николай Пиронков, Цветко Цветков и Виктор Иларионов, съобщи „Правен свят”.

 

За лидер на "Нежния Октопод" прокуратурата сочи Антон Петров - Хамстера. Според обвинението от януари 2010 г. до 29 май 2012 г. той е ръководил ОПГ, "създадена с користна цел – да набира и приема жени, които независимо от съгласието им да бъдат използвани за развратни действия". "Проституиращите момичета са получавали облаги за извършваните от тях действия, а в някои случаи облаги само са им били обещавани от извършителите", твърдят от прокуратурата.

 

В групата, ръководена от Петров, са участвали Мистър България 2003 Мирослав Йончев, Николай Пиронков и Цветко Цветков. Освен това Пиронков е обвинен и за това, че в съучастие с Виктор Иларионов е набрал друга жена с българско гражданство да бъде използвана за развратни действия, като й била обещавана облага.

 

"Схемата на групата за намиране на момичета за "секс-услуги" започнала още през 2008 г. Една от жените е била използвана заради добрите си контакти в агенции за манекени, за привличане на млади и красиви жени за "предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане на платежоспособни мъже". Обвиняемият Пиронков предложил на същата жена да "работи" за 600 лв. за 1 час, 800 лв. за 3 часа и 1000 лв. за цяла нощ. Той подчертал, че половината от изработената сума ще се дава на нея, а другата половина на извършителите. След няколко месеца Йончев и Пиронков заявили, че се налага известна промяна в дейността ѝ, като самата тя да започне да намира други момичета, които да предлагат сексуални услуги. Жената приела и се свързвала с 8 момичета, които започнали проституират и да се отчитат на групата", съобщиха от държавното обвинение.

 

Според данните на прокуратурата организацията действала около две години и половина по тази схема, като през това време активно се включил и Цветко Цветков. През 2011 г. обаче настъпила промяна, като Антон Петров се утвърдил като лидер на престъпната група, дори няколко пъти разрешавал и възникнали спорове между обвиняемите. "Взето било решение да се направи  разделение на момичетата в два класа с различни цени. В клас първи трябвало да влизат момичета, предоставящи сексуални услуги на по ниски цени  – 400 лв. за 1 до 2  часа, 600 лв. за услуга за 3 до 4 часа и 800 лв.  за ангажимент за цяла нощ или за такъв извън София. В клас втори влизали по-елитни момичета, като тяхната "тарифа" била с 200 лв. по-висока", обясняват от прокуратурата.

 

Виктор Иларионов е обвинен и за това, че на различни дати в периода от 23 януари 2012 г. до 29 май 2012 г. в Антверпен приел четири българки с цел да бъдат използвани да проституират. "На някои от тях Иларионов е давал пари за това, че са се съгласили да ги "наеме", а на други само е обещал възнаграждение. След като посрещал жените в Антверпен, Иларионов изрично им заявявал, че очаква от всяка една от тях по 1 700 евро на месец, независимо от изработеното от тях. По-късно обаче променил "тарифата", която искал за себе си на – 2 400 евро от всяка жена", твърди прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5532 |06.04.2015 Дадоха 13,4 г. затвор за убиеца на Хюлия . 12| 17094 |04.08.2013 Цв. Петров пропял за Хамстера, нищят „Килърите-2” . 9| 19787 |01.03.2011 Хамстера доставял коли за мокри поръчки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads