Четвъртък, 15 Ноември 2018, 02:13
Frognews
13| 6476 |20.06.2013

Дълбоко свързан с ЦРУ Google

.
В западната преса сега е пълен с статии за това как Google «заплашва да се оттегли от Китай" заради сблъсъци на базата на Интернет цензура, както и "съмнение" на правителството на тази страна стои зад опитите да "хакнете" Имейл акаунти на няколко Google, които са били използвани "китайски дисиденти."


Но пресата е почти универсално забрави да спомене, че Google изглежда да се грижи за "правата на човека" в Китай скрие дълбокото си участие в най-тежките случаи на нарушение на същите тези права на планетата:

Фактът, че Google е ключов играч в разузнавателните операции от страна на ЦРУ и военните сили на САЩ, в това число: изтезания хора, подкопаването на чужди правителства, незаконни актове на агресия и военна окупация на страната, която никога не атакува Съединените щати, и което е струвало стотици хиляди човешки живее в Афганистан, Ирак, Пакистан и други страни.

Да започнем с факта, че Google за търсене на специалист технология подкрепа «Intellipedia» - vysokosekretnuyu системата онлайн, където 37 000 американски шпиони и сродни на тях специалисти да споделят информация и да участват в съвместното развитие на различни планове.

Други отдели, като например т. нар. "Национална агенция за сигурност", купуват също и на сървър, който използва технология за търсене за обработка на информацията, събрана от американски шпиони, агенти работещи в световен мащаб.

В допълнение, Google е тясно свързана с разузнавателни и военни системи, софтуерни решения в САЩ Google Earth. Технологията зад тази услуга първоначално е бил разработен от «Keyhole Инк.», спонсориран «In-Q-Tel» - рисков капитал фирма, която от своя страна открито финансира и действа в съответствие с инструкциите на ЦРУ.

Google придобити Keyhole Инк. 2004. И сега една и съща основна технология използвана от военни и разузнавателни агенции в САЩ Mission (в собствените си думи) "пълен мащаб господство" на планетата.

Освен това, през 2004 г., директор на технология оценка на In-Q-Tel Rob Paynter преместен от предишната си позиция на пряк ЦРУ за длъжността "Старши мениджър Федерална" в Google.

Също любопитен е фактът, че според списание «Кабелен», Google Friend на компанията In-Q-Tel - булото CIA инвестиции - в момента инвестират в дружеството «Видими Technologies» - софтуерна компания, която е специализирана в "социален медиен мониторинг".

Технология «Видима» дава възможност за автоматично сканиране над един милион дискусии и публикации в блогове, форуми, Flickr, YouTube, Twitter, Amazon и други подобни услуги, всеки ден. Системата "оценява" всяка онлайн съобщение, като възлага редица положителни, отрицателни, смесени или неутрално положение въз основа на параметрите и условията, определени от операторите. Предварително третирани по този начин информация се доставя на анализаторите, които извършват по-нататъшното му проучване.

Рисков капитал ЦРУ In-Q-Tel обяви, че те ще използват тази технология изключително за мониторинг на социалните медии в други страни, което ще даде на САЩ шпиони "система за ранно предупреждение за развитието на различни международни събития," като обществен представител агенция Доналд Тайе. Но има и добра възможност да използват тази технология, за да шпионира социални движения и граждани в рамките на Съединените щати.

И накрая, това е любопитен липсата на заявления от най Google - както и от американските медии - по отношение на съществени доказателства, свързващи китайското правителство с предполагаемото хакване emehjl-сметки Google. В пресата, за асоцииране на тези усилия с китайското правителство, приплъзване думи като "объркана" и "съмнение", но това не се изважда някакви въпроси относно какви доказателства са тези най-"подозрения".

Следва да се отбележи, че американското правителство и неговите агенции шпионски имат дълга история на тайните операции, насочени към дискредитиране на различните правителства или социални движения, които са имали смелостта да не споделя позицията на американското правителство.

За да видите колко далеч може да отиде, е достатъчно да се припомни историята на дезинформация, лъжи и измами, които са използвани за сплашване на хората в подкрепа на войната в Ирак.

Без значение продължи да атакува Google сметки от страна на китайските агенти правителството от шпионските агенции, или от някъде другаде, едно нещо е ясно: Компанията, която подкрепя основните ЦРУ разузнавателна технология, поддържа картографски услуги, които могат да се използват за планиране на атаки и атака безпилотни летателни апарати , което е дълбоко преплетени с ЦРУ и американската военна машина, която се шпионират милиони хора - една компания очевидно не могат да се движат реална загриженост за защита на правата на човека и живота на хората в Китай.

 

Захари Андреев

http://zahariada.blog.bg

Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания. Моля, подкрепете ни.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Нов скандал с президента Плевнелиев 60| 9764 |19.06.2013 . Кръстници и лицемерие 40| 8834 |15.06.2013 . Стига брътвежи и хули върху гроба на Мирослава! 20| 7017 |11.06.2013 . Алексей Петров и „Лев Инс” в едно писмо 32| 41863 |05.06.2013

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах