Реклама / Ads
14| 20512 |15.09.2020 ЪNDERGROUND

”Делото КТБ”: Изкочиха протоколи на УС, за които прокуратурата твърди, че липсват

.
Орлин Русев
Продължават заседанията по „Делото КТБ“ с разпита на бившия председателя на УС на банката Орлин Русев, който първоначално бе обвиняем, а сега вече е свидетел на прокуратурата. Защита на 17-те подсъдими му предяви днес 6 протокола с решения на управителния съвет на банката, за които прокуратурата твърди в обемното обвинение, че липсват.
 

Държавното обвинение твърди, че редица кредити са отпуснати без да има за това решение на управителния съвет на банката. На днешното заседание бяха предявени цели шест такива протоколи с решения, които се намират в папките на самото дело, внесени в съда от прокуратурата.  

 

Защитата поиска точно тези материали да бъдат извадени и предявени на бившия изпълнителен директор Орлин Русев, който за пореден ден отговаря на въпроси на адвокатите. Искането към него бе да потвърди собствения си подпис върху документите, с които са разрешени кредитите.

 

Две от дружествата, за които става въпрос са „Дивал 59“ ЕООД и „Юлита 2002“ АД.   

 

Адвокат Константин Симеонов запита свидетеля каква сума е изтеглена в седмицата, в която масова хората искаха да получат средствата си през юни 2014 година. Русев потвърди, че банката е изплатила над 1 милиард, а  след затварянето й от БНБ са останали над половин милиард налични средства.  В залата за пореден път бе коментирано, че потвърждението на Русев за пореден път опровергава твърденията, че финансовата институция е била „пирамида“.

 

Утре делото продължава отново с разпит на същия свидетел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 10376 |04.09.2020 Битият Димитър Кенаров: Крещях, че съм журналист, но ме ритаха и душаха . 9| 15216 |31.08.2020 Докато народът скандира ”Оставка” - в чии ръце попадат обществените поръчки у нас? Домусчиев също ”изплува” . 46| 22015 |28.08.2020 Фирма ИПОН на Борисов охранява складове на Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads