Реклама / Ads
4| 9030 |04.02.2020 ЪNDERGROUND

Делото КТБ зацикли – Бисер Лазов повтаря, че вече е казал всичко

.
Бисер Лазов (със зелената папка) в Специализирани съд Източник: БГНЕС
Основният свидетел по делото КТБ Бисер Лазов е предприел нова тактика – каквото и да го попита защита обяснява, че вече е отговарял по тази тема. Това стана ясно от краткото заседание днес, на което съдия Вирджиния Петрова взе решение адвокатите на защитата да предоставят писмено всички свои въпроси към Лазов.
 

Двете заседания по делото, които трябваше да бъдат днес и утре, няма да се проведат заради заболяване на адвокат от защитата. Делото КТБ ще продължи чак на 18 и 19 февруари, но защитниците не бяха сигурни, дали дотогава ще успеят да подготвят пълния списък с въпроси към свидетелят на прокуратурата. Адвокатите не можаха да отговорят на въпрос на Фрог дали писмените въпроси ще бъдат окончателни или съдията ще им позволи да задават и други.

 

Предложението да бъде предприета тази тактика дойде след като Бисер Лазов започна системно да отговаря или че вече е говорил за нещата, за които го питат, или че не е подготвен, но ако му  се даде възможност ще се подготви.






Припомняме, че вече цяла година Лазов, който е първи в списъка с близо 400 свидетели, посочени от прокуратурата, говори за впечатленията и спомените си за дейността на КТБ и дружества кредитополучатели. След дългото изслушване на емоционалните му лични обяснения, които бяха представени в свободен разказ по подробни записки, сега трябва да отговаря на въпросите на защитата, което предизвиква сериозно напрежение в съдебната зала.

 

Припомняме и още нещо – почти година съдия Петрова не обелва и дума за изслушването на Цветан Василев. Искане за това бе отправено лично от него чрез адвоката му Константин Симеонов през март миналата година, когато започна разпитът на Бисер Лазов. Съдът тогава реши, че ще направи проверка на техническата възможност това да бъде осъществено. По време на досъдебното производство прокуратурата със свои постановления отказа да даде възможност на основния обвиняем да говори.  Един от мотивите на държавното обвинение бе, че разпитът на Цветан Василев ще попречи за разкриване на обективната истина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 13468 |23.01.2020 Дело в СГС разкри лъжи на прокурорския свидетел Бисер Лазов по ”Делото КТБ” . 2| 7939 |08.01.2020 Спецсъдът гледа делото срещу Баневи . 14| 18021 |28.11.2019 Делото КТБ: Свидетелят Бисер Лазов ръси бисери, не помни какво е работил, нито какви активи е купувал и продавал /допълнена/ . 1| 9083 |22.11.2019 Гледат делото срещу бившия шеф на АПИ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads