Реклама / Ads
28| 13575 |24.06.2011 ЪNDERGROUND

Доган фалира, разпродава сараите си

.
2 000 000 евро иска Сокола за имение на брега на морето в местността Отманли до Бургас
 
Кризата удари дори Ахмед Доган – охолният живот и огромните разходи по поддържане на ДПС империята изкараха Сокола на червено и той започва да разпродава сараите си. Първият от тях е луксозната вила в местността Отманли край Бургас, която в средата на месеца бе обявена на пазара на недвижимо имущество с цена 2 милиона евро.

„Моментът е доста неподходящ за продажба на луксозни имоти, защото поради кризата цените са паднали почти наполовина, а търсене няма – коментираха специалисти по недвижимости и допълниха: Търсената цена за вилата с плаж и марина на самия бряг на морето е доста нормална, да не кажем даже ниска.” Голямата вила е с двор от 6-7 декара и до нея се стига по асфалтов път след отбивка от шосето Бургас – Созопол. Естествено, има бариера с гавази, които не допускат и пиле да прехвръкне в частните владения на Сокола. Пред сградите има вълнолом, кей за яхти и малък плаж с чадъри и шезлонги.

През лятото на котва пред имението стои суперлуксозната и скъпа яхта „Сънсийкър”, носеща името „Хермес“ (оценява се на около 5 млн. лв). На нея Доган бе засечен преди време да се забавлява в дамска компания и дори бе заснет как нарушава закона, като навлиза в устието на река Ропотамо, което е абсолютно забранено от екологични съображения. През соца на това място е имало бунгала и почивна станция на електрокабелния завод в Бургас. През 90-те те са приватизирани от Мултигруп и Илия Павлов. Чрез него собствеността се прехвърля на близката до тях „Минстрой холдинг“. Самата фирма е част от империята на Николай Вълканов, познат в бизнес средите като един от най-приближените хора на Доган. (Именно тази компания плати космическия хонорар на лидера на ДПС от 1,5 милиона лева за проекта „Цанков къмък“.)

Старите сгради са съборени и на тяхно място е построена новата луксозна резиденция - двуетажна испанска хасиенда от камък, дърво и месинг. В момента Доган иска 2 милиона евро за тузарското имение. Обявата е публикувана в няколко агенции за недвижими имоти в региона. Самата вила е обзаведена с всички екстри и разполага със съвременна наблюдателна и охранитела система. Въпреки това преди около година точно там бе извършен обир от неизвестни лица, припомнят запознати. Те задигнаха статуетка на пророка Мохамед и оборудване за над 200 хиляди лева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 13186 |22.06.2011 "Олимпик Тетевен" отключил конфликта между Сокола и Трактора . 23| 17988 |19.06.2011 Измамник „купува” апартамент в центъра на София за 40 бона . 10| 26201 |17.06.2011 Скандален нотариус удря отново . 22| 10991 |14.06.2011 Минчо Христов: Губим милиарди годишно от подземните богатства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads