Реклама / Ads
13| 17416 |26.03.2018 ЪNDERGROUND

Експерти пред Фрог: Убийството на Петър Христов и данъчния ще излязат, но при друго управление

.
Петър Христов
Убийството на бизнесмена Петър Христов и данъчния Ивайло Стаменов ще излезе при друго управление. Това казаха пред Фрог нюз експерти, запознати с разследванията на двете тежки престъпления. Така те загатнаха, че следите на извършителите водят към конкретни хора от властта.
 
Любопитна метаморфоза претърпя зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов по отношение на Петър Христов. Малко след екзекуцията, дясната ръка на Борисов обясни публично, че Христов е помогнал за разкриването на престъпление, докато той е оглавявал МВР. Близките контакти на двамата не бяха тайна за никого. Знаеше се, че великотърновския предприемач подпомага финансово ГЕРБ. Седмица след убийството, спомените на Цветан Цветанов за приятелството изведнъж избледняха. „Не съм се интересувал от дейността на Петър Христов, силно казано е, че сме приятели”, призна изненадващо за всички той в тв интервю. Разследващите са категорични, че куршумите, изпратени в тялото на Христов, са били предупреждение за някой от управлението на страната. Ченгетата дълго са се ровили около сделката за строежа на магистрала „Хемус”, в която Христов е имал отредена водеща роля. Това не е станало без намеса „отгоре”, категорични са източниците ни.

В задънена улица е и делото за убийството на Ивайло Стаменов. За малко бяха арестувани трима души, но доказателствата срещу тях не позволиха дори да бъдат закопчани за по-дълго време. Малко известен факт е, че в дома на данъчния шеф са открити „любопитни” документи, които разкриват схеми за изнудване. Твърди се, че Иво Стаменов също се е ползвал с доверие от високи нива от управлението на страната. Не случайно, след убийството му, държавните мъже в един глас се заканиха на брифинг, че ще бъдат безкомпромисни към това посегателство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 10118 |18.03.2018 Само във Фрог: „Килърът“ Георги Вълев съди затвора, иска по 50 лв. на ден за липса на свеж въздух . 10| 23006 |17.03.2018 Само във Фрог: 14 полицейски структури прикрили сигнали за тежки престъпления. Вижте кои са! . 6| 11294 |27.02.2018 Първо във Фрог: Бъдещ полицай убил боса на халвата . 15| 17694 |26.02.2018 Само във Фрог: Служители на НСО работят нелегално като охрана на дискотеки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads