Реклама / Ads
2| 7625 |02.09.2013 ЪNDERGROUND

Фандъкова даде на прокурор кмета на „Изгрев”

.
Източник: Булфото
Кметът на София Йорданка Фандъкова дава на прокурор кмета на район "Изгрев" Димитър Димитров. След направена проверка и установени нарушения магистратите ще разследват бившия районен началник.
 

„Правя проверки, винаги когато получавам сигнали и това доведе до смяната на кмета в район "Изгрев". От няколко месеца там има нов, който работи за изчистване на натрупаните проблеми.

Тогава, когато има данни, нямам колебания да предоставя информацията на компетентните органи в случая на Прокуратура и финансова инспекция.

В район "Изгрев" бяха раздавани бонуси без правила и това е нарушение. Това е едно нормално мое действие, каквото предприемам винаги, когато имам съмнение за някакви нарушения”, обясни Йорданка Фандъкова.

Разследване на Frognews установи, че това не е единственият проблем в "Изгрев".В район „Изгрев” е пълно с докладни записки, разяснения и жалби срещу главния юрисконсул Никос Самарас, който тормози сексуално, психически и физически служители в общината.

Тормозът все още продължава, въпреки че датира от поне 2 години. Въпреки че кметът Димитров е сменен, новият кмет Жеков все още не е уволнил Самарас. Според Жеков няма как да бъде уличен и уволнен правно Самарас, защото една жалба по българското законодателство има правна стойност само от 1 месец.

За около 2 години освободените служителки, осмелили се да подадат жалби срещу Никос Самарас, са вече над 10. Преди седмица и последната служителка с официална жалба - Росица Колева, която работеше в общината, напусна. Крайният резултат е, че всички служителки, пуснали жалби срещу Никос Самарас, са уволнени или са напуснали. Никос Самарас към този момент продължава да работи в общината, като служители от "Изгрев" ни информираха, че работното му място е сменено на етаж 2, за да не може нашата медия да достигне до него. Ще продължим да следим случая.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 9019 |10.07.2013 Гл. прокурор Цацаров на курс по психиатрия . 106| 18322 |27.06.2013 Волен Сидеров към главния прокурор: Поискаха да ми изтръгнат гърлото! . 236| 59814 |28.02.2013 Корупционната България. Открито писмо до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров . 40| 16801 |20.02.2013 Изплува прокурорски „чадър” над енергийната мафия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads