Реклама / Ads
18| 9183 |28.03.2011 ЪNDERGROUND

Фандъкова праща жалби на граждани в кофите

.
снимки: Стефан Димитров
Документи с подписа на Бойко Борисов пълнят контейнерите пред „Московска” 33, личните данни на хората не са защитени
 


В Столична община тече трескава чистка. Тонове официална документация и кореспонденция с важни институции, заповеди за командировки, както и стотици молби на граждани, вместо да се унищожат по надлежния начин, се изнасят в чували и се изсипват направо в кофите за боклук на „Московска” 33. Това установи репортер на „Торнадо”. Част от документите са още от времето на кметуването на премиера Бойко Борисов и носят неговия подпис и личен почерк. Други жалби са съвсем актуални - с дати от февруари и март тази година, тоест гражданите трябва да чакат от умрял писмо вместо отговор и реакция на кметството.

Чистачки от сградата пък уточниха, че изхвърляли уж боклука от стаята на освободения преди дни зам.-кмет Минко Герджиков. Сред морето от бумаги открихме трудови книжки и жалби на граждани, в които фигурират техни лични данни, като ЕГН, адресна регистрация, телефонни номера. Никой от документите не е унищожен, преди да бъде изхвърлен в контейнерите пред кметството, което е грубо нарушение на Закона за защитата на личните данни. „Наредиха ни бързо да разчистим ненужните книжа, няма време да ги унищожаваме преди това, а и нямаме такива машини”, разкриха пред вестника чиновнички от Столична община.

Най-често срещаният документ в „архива” на кофата са разписани от настоящия премиер Борисов заповеди за затваряне на улици във връзка със снимки на холивудски продукции, официални делегации, провеждане на митинги, тържества и мачове. Огромен е купът с поздравителните писма за рождени дни и други юбилеи. Зоркият обектив на „Торнадо” видя разписани лично от Бойко Борисов честитки, адресирани до бившия вътрешен министър Румен Петков, кмета на Сливен Йордан Лечков, бизнесмена Манол Велев, който от 4 години е в кома, шефа на „Овергаз” Сашо Дончев, шефа на „ЛУКойл” Валентин Златев, емигриралия милионер Иво Прокопиев, бившия главен секретар на МВР Илия Илиев, бившия председател на СДС Пламен Юруков, стария директор на БНТ Уляна Пръмова, екс социалния министър Емилия Масларова и много други.

Единствено поздравлението към настоящия най-върл критикар на правителството - Сашо Диков, разчупва протокола и показва ясен емоционален оттенък. На него бившият кмет Борисов собственоръчно е написал отгоре „Скъпи Сашо!”
и преди подписа си е добавил: „Твой приятел: Бойко Борисов”. Освен това премиерът заръчва на Диков все така „да разкрива всичко пошло и закостеняло в света на футбола”. Това писмо датира от 2006 г. Дали и сега премиерът се обръща толкова топло към Диков, след като той си позволи да го критикува на няколко пъти, след като стана министър-председател, може да разберем след време от съдържанието на кофите за боклук пред „Дондуков” 1.


Деница Александрова
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 18938 |23.03.2011 Платили на Кокаларя и Дядо Мраз да лъжат за Алексей Петров . 12| 11048 |21.03.2011 Герджиков нелегално в тузарски имот . 42| 15787 |18.03.2011 Разследват Октопода за екзекуцията на Георги Стоев . 16| 10467 |16.03.2011 „Търговия с хора” предлага Македония на България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads