Реклама / Ads
5| 10346 |07.05.2015 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Арестуваният Христо полицая се канел да ограби поща

.
Арестуваният бивш полицай Христо Георгиев в столичния ж. к. „Люлин”, се канел да ограби поща в същия квартал. Това научи Фрог нюз от разследващи.
 
Той бил спипан минути преди да я атакува. Георгиев се готвел да стреля срещу служителите и клиентите на пощата, само и само да се добере до плячката си. За целта се снабдил с пистолет, маски и крадена кола. Заедно с него във возилото имало и още един човек, чиято задача била да помага на бившия полицай при нужда. В момента той също е зад решетките.

По данни на МВР 43-годишният бивш оперативен работник Христо от години има банда за грабежи Подозират го в 5 удара, като най-големият сред тях е обирът на „Асетбанк” във Враца през октомври 2013 г. Името на бившия оперативен работник нашумя през лятото на 2010 г., когато бе арестуван в акция „Златарите”. До операцията се стигна след серия въоръжени грабежи в златарски ателиета, сред които на РУМ-а Младост, а последният беше на магазин на Кооперативния пазар. В хода на разследването тогава се оказа, че все още действащият полицай, заедно с Росен Рангелов-Човката и Петър Янев-Питбула нахлули и свили 3 кг. златни накити. Те били с медицински ръкавици и черни маски.

След като се укриваше от органите на ред,а Георгиев беше спипан от колегите си при секретна акция и натикан зад решетките, където престоя до ноември м. г. Луди ще ги направя полицаите, заканвал се Георгиев пред приятели. През цялото време докато бил на свобода се подигравал, че каквото и да направи няма да го хванат. Като всички хора топобиржията имал своите слаби места. Умирал за семейството си и поради тази причина не правел никакви опити да напусне страната, за да избегне наказателно преследване. Надавал се, че все ще намери вратички да се оправи. Любопитното е, че всеки път при арестите бил кротък и уж се разкайвал за стореното.
Акцията по залавянето му съвпадна със задържането на наркобандата на Темерута. Двете полицейски операции нямат връзка по между си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 13764 |05.05.2015 Само във Фрог: МВР удари наркогрупата на Темерута, арестувани са Венци Боксьора и Иво Турчина . 21| 13531 |04.05.2015 Фрог научи: Уволненият полицейски шеф бил близък до #КОЙ . 84| 28294 |28.04.2015 Фрог научи: Пеевски продава Булгартабак, бяга в чужбина . 17| 13291 |15.04.2015 Фрог научи: ГДБОП ударила цигарения канал на Свиленград преди 5 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads