Реклама / Ads
21| 13586 |04.05.2015 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Уволненият полицейски шеф бил близък до #КОЙ

.
Борислав Александров
Високопоставен служител на МВР, сочен за близък до #КОЙ, е бил уволнен в края на март т. г. Последно Борислав Александров, известен сред колегите си като Боби Г.за, бил шеф на отдел „ Борба срещу престъпления с висока обществена опасност” в ГДКП. Около 10 негови колеги, обаче го уличили, че събира нерегламентирано секретна информация в сейфа си, без да е ясно за какво всъщност я използва.
 

Звездата на Александров изгря по време на предишното управление, когато застана начело на въпросния отдел. Преди това минава през няколко други оперативни звена в ГДБОП - „Терор” и „Трафик на хора”. Има данни, че докато нищел проституцията в столицата, се сближил и с #КОЙ. Твърди се, че при сливането на службата с ДАНС, по незнайни причини изпаднал от списъка на кандидатите за работа в родното ФБР. 

 

Временно бил преместен в охранителна полиция, преди да поеме отдела в ГДКП.  Докато служел в ГДБОП, Боби Александров и негова колежка - дъщеря на високопоставена полицайка, са замесени в корупционен скандал на тъжител от Монтана. Колеги на уволненото ченге твърдят, че той е бил един от най-често проверяваните служители в системата. През цялото време парадираше с контакти на високо ниво. Първо казваше, че е близък на Бойко Борисов, а после на Делян Пеевски . Чували сме, че баща му навремето е работел с Борисов и това вероятно му е давало криле, обясниха негови колеги пред Фрог.

Борислав Александров влезе в историята на криминалистиката със скандалната разработката срещу „убийците” на Пеевски, която се водеше в неговия отдел и под неговото зорко око. Делото претърпя пълно фиаско и доказа, че службите могат да бъдат въвлечени в изпълнението на политическа поръчка. Грандиозният гаф доведе до безпрецедентна ситуация и принуди главният прокурор Сотир Цацаров да признае, че държавното обвинение и МВР са сгрешили. Любопитното е, че при подготовката на псевдо акцията Борислав Александров е действал неотлъчно със зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Твърди се, че указанията какво точно да правят двамата, били спускани лично от #КОЙ. Така съвместната им работа ги сближила.

По неясни причини Борислав Александров поел да нищи и фалита на КТБ, което озадачило цялото МВР. Причината е, че по закон отделът му се занимава само с рекет, изнудване и лихварство, но не и с финансови и икономически проблеми. За такъв род престъпления в ГДКП е създаден специален отдел, в който са включени само експерти в тази област. Въпреки това, делото КТБ било изолирано от тях и възложено единствено на Александров и неговите подчинени. Твърди се, че той е бил близък само с две-три ченгета, които изпълнявали заръките му. Полицаите са категорични, че през това време Александров и Сарафов действали рамо до рамо. По думите им тяхно било решението да се пратят толкова полицаи в офиси на фирми, близки до Цветан Василев и КТБ. За никого не е тайна, че действията на униформените доведоха до създаването на паника в хората, които след това се наредиха на опашки и започнаха да си теглят парите от банката.

След смяната на кабинета „Орешарски”, подчинен на Александров изпратил сигнал до служебния вътрешен министър Йордан Бакалов, заставайки с името си. В него той го информирал за нередности, свързани със събирането на класифицирана информация от Боби Александров. Бакалов светкавично назначил комисия, която установява, че в служебната му каса се намират материали в гриф „строго секретно", които по закон не би трябвало да са там. Открити са и копия на редица важни документи. Въпросите, защо са били размножавани и какво са правели в касата на Александров, както и за какво са използвани, и до днес остават без ясен отговор а само със съмнения. След разкритията, уличеният служител бил отстранен. Когато, обаче дошло време да бъде уволнен, Боби Г.за приложил класически номер за да се спаси - излязъл в отпуск. Заповедта му за уволнение била връчена едва на 25 март. Тя е разписана от новия шеф на МВР Румяна Бъчварова. Твърди се, че Александров вече има запазено апетитно място в частния сектор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 84| 28318 |28.04.2015 Фрог научи: Пеевски продава Булгартабак, бяга в чужбина . 17| 13308 |15.04.2015 Фрог научи: ГДБОП ударила цигарения канал на Свиленград преди 5 години . 24| 14247 |03.04.2015 Фрог научи: Застреляният Шмид открил бюлетините от Костинброд . 2| 5692 |26.03.2015 Фрог научи: 30 бона плащат бандити за откраднат банкомат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads