Реклама / Ads
55| 21599 |12.08.2014 ЪNDERGROUND

Фрог научи: Закопчаха страшилището Лунгара за издевателства

.
Страшилището на Северозападна България-Весилин Попов-Лунгара е задържан при секретна операция на ГДКП, научи Фрог от разследващите. Заедно с него на топло са натикани още около 10 негови авери.
 

 

След тях е и другият ярък представител на местния ъндърграунд и брат на Лунгара-Ангел Попов-Главестия.

 

Според оптеративната инфромация те са действали като организирана престъпна група за рекет и изнудване. Към  всеки, който не искал да се подчини се действало с физическа саморазправа-палежи, заплахи за убийство, побои и т. н. Твърди се, че местните полицаи от страх да не пострадат не смеели да ги пипнат. Именно за това престъпната банда се вихрела като за световно. В хода на разследването станало ясно, че почти всички умишлени палежи били разглеждани като битови, само и само да не се закачат извършителите. Именно за това се наложило столичните ченгета от ГДКП да се заемат с безчинствата.

 

Медиите многократно алармирали за тях, но полицията и прокуратурата в Северозападна България сякаш оставали глухи. Жертви аралмираха пред Фрог нюз, че  при палежите на автомолбили ченгетата ги съветвали: „като не искате да сте потърпевши си разглобете колата и си я дръжте на терасата”.

 

Щом някой произнесе Името на Лунгара всички в Бяла Слатина замръзват. Той се славил като безпощаден лихвар. 50-годишния Веселин Попов дотолкова си е повярвал, че щом срещне полицаи, вади мъжкото си достойнство и уринира върху краката им, твърдят медиите.  Магистратите пък ги заплашва с изнасилване.

 

Освен от лихварство, мафиотът печели милиони като изнася проститутки в Австрия. Негов специалитет са заплахите, рекетът, побоищата и изнудването. Това разказаха ужасени от изцепките на бандита местни прокурори. Те се срещнаха с екипа ни и решиха да разкажат за страховитите дела на Попов, но с уговорката, че за нищо на света няма да бъдат цитирани имената им. Директно признаха, че хора на високо ниво от София опъват чадър над бабаита и когато го задържат, винаги някой се обажда, за да му уреди нещата и да го изкара на свобода.

 

При последната си мутренска изцепка срещу Лунгара било повдигнато обвинение за рекет преди две  години. За да реши кардинално нещата, лихварят без каквито и да е притеснения се обадил на прокурорката Николинка Кисьова и директно я заплашил, че ще я изнасили. Наглецът си позволил да отправи подобни закани и срещу дъщеричката и. Малко преди това съпругът на обвинителката – съдия Ивайло Шабански, също бил сюрпризиран по аналогичен начин от Веселин Попов. Причината за натиска е, че именно той гледал дело срещу Лунгара, който умишлено блъснал човек с кола. „След всичко това бабаитът продължи да тероризира семейството. С няколко негови хора започнаха да правят нощни засади с автомобили около блока на Шабански и да свирят с клаксони. Колегите бяха принудени да спят с оръжие под възглавниците си”, довериха магистрати от Бяла Слатина. Те признаха, че когато в полицията постъпи сигнал срещу бандита, никой не си правел труда да го потърси.

 

Жалби срещу него валяли не само от родния му град, но и от Враца, Оряхово, Козлодуй. Неофициално полицаите споделиха: „Получаваме по 700 лв. заплата, имаме и заеми. Този само да дойде и да ни счупи прозорците на къщите, ще ни върне в „първи клас”. За какво да си го причиняваме.”

 

Местни медии разказват, че преди известно време Веселин разпускал в плевенска дискотека. Там се направил на „мъж” и пребил клиент на заведението. При опит да го задържат мутрата откъснал пагоните на униформения и безцеремонно отпрашил за вкъщи. Патрулите на Бяла Слатина, обаче го изненадали, като причакали бияча от засада. Щом ги видял, Лунгара излязъл от колата, извадил члена си и се облекчил в краката на ченгетата. Унизителната сценка обаче така и не влязла в бюлетина на МВР. По оперативни данни Попов държал плевенската дискотека „Бижу”, в която масово се пласирали наркотици.

 

При съвместна акция на врачанската и плевенската полиция станало ясно, че Лунгара стоял зад кражбата на 8 автомобила. Ченге от Враца му подшушнал, че го издал 20-годишен младеж от престъпната група. Без да се церемони, страшилището на Бяла Слатина залял младока с бензин и му драснал клечката. Жертвата оцеля като по чудо, след като получила 80% изгаряне. След серия от животоспасяващи операции останал пълен инвалид и се скрил в село край Лом. Разследването срещу насилника пък отишло в „девета глуха”. 48-годишната мутра е бил зад волана, когато по негова вина убил на място 2-ма служители на БТК. Попов успял обаче да се измъкне от ситуацията, като принудил друг човек да поеме вината.

 

Запазена марка на Лунгара били палежите. По модел на дебеловратите момчета в зората на демокрацията престъпникът минал през магазините на главната улица в Бяла Слатина и поискал от всички собственици да му плащат месечна рента.

 

Търговецът Мирослав Килиджийски му се опънал. Малко по-късно двата му търговски обекта пламнали. Синът на предприемача Сивил също пострадал тежко. Лунгара го издебвал и започнал да го преследва с колата си по централната пешеходна улица. След удара счупил няколко прешлена на гръбначният му стълб и го пратил в инвалидна количка. За да запазят живота си, част от изнудваните зарязали бизнеса си и дори избягали от България.


Синът на Лунгара – Цветомир, действа досущ като баща си.

 

Полицаи твърдят, че 26-годишният Цветомир вече е надминал по агресивност родителя си. Класически номер на младежа бил да влезе в заведение да направи сметка за 1000 лв. и да си излезе, без да плати. „Когато е в настроение, умишлено си нарочва някого, за да го пребие. Срещу него има безброй жалби за хулиганство”, уточниха от местната полиция. Въпреки че му е отнета книжката, Малкият Лунгар джитка нонстоп с колата си. Наскоро при поредния сблъсък с органите на реда счупил ръката на полицейски служител. След инцидента пострадалият се уплашил и предпочел да не разпознае нападателя си. Синът изцяло помагал на баща си в бизнеса с жива плът, твърдят журналистическите издания. Не е тайна, че двамата изнасилвали момичета, след което ги принуждавали да продават телата си.

 

Ангел Попов-Главестия пък бещше задържан с още 6 човека за брутално изнаселване на местен бабаит. Твърди се, че да го подчинят те му разкъсвали ануса с различни предмети. Бандата на Главестия се занимавала с измами, изнудване на възрастни хора, за да им прехвърлят имоти си, рекет и лихварство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 12494 |04.08.2014 Разкритие на ФРОГ: Тирове карат нелегално гръцки боклук у нас . 82| 24929 |29.07.2014 Само във Фрог: Доган кастри Пеевски на яхта заради заговор . 105| 15690 |28.07.2014 Б. Ботев пред Фрог: Бареков говори пълни глупашки измислици . 11| 13780 |14.07.2014 Адв. Ботев пред Фрог: Оказван е натиск върху зам.- счетоводителката на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads